V 2. krogu 1. DOL za moške sta se v Novem mestu pomerila Krka in Panvita Pomgrad. Prepričljive zmage z 0:3 (-19, -19, -17) so se veselili gosti.

1. DOL za moške, 2. krog
Krka – Panvita Pomgrad
0:3 (19:25, 19:25, 17:25)

Novo mesto, 14. oktober, gledalcev: 150, sodnika: Jovanovič Dejan, Kramar Franci
Krka: Borin, Bregar 5, Dimič, Erpič G. 6, Erpič U. 1, Kafol, Klobčar, Kosmina 9, Lindič 1, Ožbalt, Pucelj 1, Renko, Turk 14, Vrhovšek. Trener: Jože Časar
Panvita Pomgrad: Banič, Bedrač, Bogožalec 11, Felkar, Flisar 11, Grut 10, Hrastovec, Javornik 7, Kasnik 3, Pečnik, Ratkai J., Ratkai S., Rojnik 11. Trener: Dejan Fujs

Začetni postavi:
Krka: Klobčar, Turk, Kosmina, Erpič G., Erpič U., Bregar, Borin (L),
Panvita Pomgrad: Grut, Bogožalec, Flisar, Javornik, Rojnik, Kasnik, Hrastovec (L)

Začetek obračuna med Krko in Panvito je bil povsem izenačen. Krka po uspešnem napadu Turka na prvi tehnični odmor z minimalnim vodstvom, nato pa so sledile minute gostov Po dveh zaporednih napakah domačinov so Prekmurci ušli na tri točke prednosti. Krkašem ni pomagal niti polminutni odmor na zahtevo Časarja. Z razpoloženim Rojnikom, Bogožalcem in Flisarjem so pobegnili na 11:18, kljub menjavi organizatorja igre pri Krki pa zanesljive prednosti do konca niza niso več izpustili iz rok. Niz je z dvema asoma v korist Panvite zaključil izkušeni Grut.

Drugi niz je bil precej podoben prvemu. Krkaši so korak z gosti držali do prvega tehničnega odmora, nato pa so vajeti prevzeli varovanci Dejana Fujsa. Ob razpoloženemu Bogožalcu in odlični igri v bloku so jim na roko šle tudi napake domačih. Flisar je gostom z blokom priigral prvo zaključno žogo, drugo pa je z močnim udarcem izkoristil Bogožalec.

Nekaj foto utrinkov najdete tudi na naši Facebook strani.

V tretjem nizu je strateg na mesto organizatorja igre postavil Puclja. Prekmurci niso popuščali. Že na prvi tehnični odmor so odšli s štirimi točkami prednosti, ta pa je nato le še rasla. Težavam domačim na sprejemu ni bilo videti konca, posledično so le stežka prebijali visok blok gostov. Prav z dvema zaporednima blokoma so gosti tudi zaključili srečanje in tako vknjižili prvo zmago v letošnji sezoni.

V naslednjem krogu bo Panvita gostila Salonit, Krkaši pa se podajajo na gostovanje v Maribor.

Povezave: