V soboto, 14.10. 2017, so mlajši člani pričeli tekmovanje v 3. državni odbojkarski ligi – Zahod. V prvem krogu so gostili sosede iz Mokronoga in bili boljši z rezultatom 3:0 (17, 11, 13).

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Maj Mišjak (L), Tim Peterlin (L), Tibor Kovačič, Benjamin Gašpar, Tadej Ogulin, Sašo Gotenc, Tadej Mohorčič, Fran Brkopec, Domen Šetina, Jaka Petković in Matic Hren.

Tekma ni ponudila posebej razburljive borbe, saj je bila kakovostna razlika prevelika. Priložnost so dobili skoraj vsi igralci. V prvem nizu so začeli poleg podajalca Petkovića še korektor Gašpar, sprejemalca Mohorčič in Ogulin, blokerja Brkopec in Šetina ter libero Mišjak. Ta ekipa je odigrala niz in pol, nato pa sta sprejemalca mesto prepustila Gotencu in Pečniku, vstopil je korektor Kovačič, na liberu je svoje prve točke v 3. ligi odigral Tim Peterlin., medtem ko so Brkopec, Šetina in Petković nadaljevali z igro.

V prvem nizu se je čutilo nekaj športne treme, saj je bilo to razen za Ogulina in Mohorčiča ter Mišjaka, prva tekma v 3. DOL na kateri so začeli v prvi postavi. Za vse kadete; Petkoviča, Šetino in Gašparja, pa sploh prva tekma v 3. DOL. V prvem nizu sta obe ekipi naredili veliko napak, v nadaljevanju je Krka vzpostavila bolj zanesljivo igro z manj napakami in popravila vtis s prvega niza. Servis je postal bolj natančen in vsi igralci so vršili dober pritisk na servisu in sprejem igralcev Mokronoga ni dovoljeval veliko razigravanja. Njihova igra je bila dovolj predvidljiva, da smo si priigrali veliko priložnosti za protinapade. Pohvaliti velja predvsem igro prek prvega tempa, kjer sta bila Brkopec in Šetina izjemno uspešna ob natančnih podajah Petkovića. Razigral se je tudi korektor Gašpar, ki je predvsem uspešno seerviral in zaključeval napade iz cone 2. Natančnost je šepala predvsem na zunanjih položajih, kjer bomo učinkovitost povečali, ko bodo zunanji napadalci bolje uigrani z novim podajalcem Petkovićem.

Naslednja tekma sledi v soboto, 21.10., v Ljubljani. Gostovali bomo pri Ljubljana Volley II, ki nas je premagala v pokalnem tekmovanju z rezultatom 3:2. V Ljubljani bomo še eno priložnost, da se jim oddolžimo za pokalni poraz.

Ostali rezultati:
Ljubljana Volley II – Ljubljana Volley 3:2 (-20, -21, 28, 20, 12)
Črnuče Ach III – Lubnik 0:3 (-18, -22, -14)
Gen-I Volley II – Dlan Logatec 0:3 (-18, -13, -19)
Salonit Anhovo II – Triglav Kranj II 0:3 (-15, -16, -22)
VC Portorož – Špan Brezovica 0:3 (-13, -25, -18)

Povezave