V 1. krogu kvalifikacijskih turnirjev državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke so izbranci trenerja Andreja Praha in trenerja Luke Brulca v nedeljo, 15. 10. 2017, v Športni dvorani Gaj premagali domačo ekipo Kočevje z 2 : 0 v nizih ter kljub dobri igri izgubili proti ekipi Kekooprema Žužemberk.

Prav vsi igralci Krke so v prvi tekmi proti Kočevju imeli priložnost pokazati, česa so se doslej naučili na treningih. Uvodni niz sezone je odprla šesterka: Jaka Pavlin (9/1), David Cimermančič (7/4), Matevž Hvala (4/6), Jure Vidmar (8/3), Jan Udovič (2/3) in Luka Pušavec (1/1). Krka si je predvsem zaradi boljšega izvajanja začetnih udarcev priigrala vodstvo s 16 : 4. Nato je trener Prah dal priložnost za pridobivanje novih igralskih izkušenj Borutu Hočevarju (0/1) in Erazmu Jakšetu (0/0), ki sta vstopila namesto Cimermančiča in kapetana Pavlina. Spremenjena postava je do konca niza odigrala enakovredno ter z delnim izidom 9 : 10 uspešno privedla niz do zmage s 25 : 14.

Drugi niz so pričeli ponovno Cimermančič, Hvala, Pavlin in Udovič. Jaka Radoš in Aljaž Kopina sta dobila priložnost zaigrati od samega začetka niza. Niz se je pričel z dobrimi servisi Matevža Hvale ter vodstvom s 5 : 0. Potem pa so domačini pokazali več borbenosti v obrambi ter z nekaj napadi in bloki uspeli držati priključek vse do 17 : 18. Takrat je v igro vstopil Jure Vidmar, ki je z dobrim sprejemom v naslednji akciji Janu Udoviču omogočil organizacijo napada prek Cimermančiča – 19 : 17. Nato se je na servisu razigral Pavlin, ki je vodstvo povišal na 24 : 17. Niz je, po napaki domačinov pripadel Krki, ki je s tem vknjižila pomembno zmago v boju za pravico nastopanja v A ligi.

V drugi tekmi proti generaciji odbojkarjev iz Žužemberka in aktualnimi dvakratnimi državnimi prvaki v mini in mali odbojki se je šesterka Krke (Pavlin (9/1), Cimermančič (10/6), Hvala (1/2), Vidmar (2/7), Udovič (0/0) in Pušavec (4/4) pred polno tribuno nad pričakovanji uspešno postavila po robu z enakovredno igro v napadu, v obrambi in z začetnimi udarci. Velikost Športne dvorane Gaj je obema ekipama onemogočala nadaljevanje nekaterih odličnih potez v obrambi, saj se je večkrat primerilo, da je odlično obranjena žoga končala z dotikom v stropu. Tekmo so po ogorčenem boju dobili Žužemberčani, ki so v obeh končnicah prevladovali v bolje izpeljanih kontra napadih. Žužemberski matadorji so bili uspešnejši pri sprejemanju začetnih udarcev kar jim je tudi prineslo prednost v obeh nizih, ki sta se končala s 25 : 20 in 25 : 20.

Ognjeni krst velike odbojke so ta dan doživeli libero Žan Šuštarič, Aljaž Kopina, Erazem Jakše, Jaka Radoš, Nejc Makarovič in Borut Hočevar. Rekordno osebno minutažo na tekmo pa so dosegli Luka Pušavec, Jan Udovič in Matevž Hvala.

Pohvale zaslužijo vsi igralci za borben in resen pristop. Prav tako pa pohvale zaslužijo starši, ki so poskrbeli za podporo s tribune ter za prevoz otrok na tekmo in so se na prošnjo pomoči za prevoz otrok zelo hitro odzvali z uporabnimi predlogi.

MOK