Novomeški odbojkarji so v tretjem krogu 1. DOL včeraj gostovali v Mariboru in zabeležili tretji poraz v letošnji sezoni.

1. DOL za moške, 3. krog
Maribor – Krka
3:0 (15, 14, 19)

OŠ R. Robiča, Limbuš, 20. oktober 2017. Sodnika: Adrovič, Perčič
Maribor: Crnjanski 9, Planinšič 7, Mulec 5, Detela 11, Vrabl, Mejal, Košenina 1, Herman, Križman, Uremovič , Virtič, Plesec 5
Krka:  Ožbalt, Erpič G. 7, Kosmina 6, Borin, Erpič U. 3, Kafol, Pucelj, Bregar 9, Lindič 1, Klobčar, Renko 2, Turk 5, Dimič

Tekmo so domači odbojkarji odprli odlično ter po zelo dobrih servisih hitro prišli do vodstva z 9:2. Gostujoči trener Jože Časar je moral tako hitro poseči po prvi prekinitvi, a s tem ni zaustavil naleta Mariborčanov, ki so še naprej prevladovali v vseh elementih igre. Po drugem tehničnem odmoru, ko je Maribor vodil že z 16:6, so se gostje malce prebudili ter nizu dali nekaj napetosti, saj so se približali na samo tri točke zaostanka (17:14). Prvi niz so po zaslugi zelo dobrega servisa, predvsem Uroša Planinšiča ter zaradi slabega sprejema gostov vseeno dobili Mariborčani, s 25.15.

V drugem nizu so Mariborčani še naprej igrali dobro. Razigrala sta se Miomir Crnjanski in Jernej Detela, ki sta z odličnimi servisi spravljala nasprotnike v obup. Deloval je tudi blok, varovanci Sebastjana Škorca pa so se izkazali še v obrambi, v kateri je zelo dobro igral Tin Vrabl.

V tretjem nizu je boljši začetek uspel Dolenjcem, ki so povedli s 5:2. A kaj hitro so Mariborčani spet prevzeli vajeti v svoje roke, trener Krke Časar pa je že do 10. točke štajerske vrste porabil oba odmora. Tudi prekinitvi nista spremenili poteka igre. Igralci Krke so namreč stik z domačimi držali do drugega tehničnega odmora, nato pa je Mariboru uspela serija točk. Zadnjo točko je s servisom prinesel Crnjanski.

(vir: OK Maribor / Odbojka.si, foto: arhiv/M. Eržen)

V vnaprej odigrani tekmi tretjega kroga so odbojkarji Črnuč premagali Hoče s 3:1.  Danes bo Calcit gostil Triglavane, odbojkarji Panvite pa se bodo na domačih tleh pomerili s Salonitom. Tekma med Gen-I Volleyem in ACH Volleyem bo na sporedu v torek, 31. oktobra.

Odbojkarji Krke bodo v četrtem krogu 1. DOL za moške gostovali v Hočah. Tekma bo v soboto, 28. oktobra, ob 19. uri.

Povezave