Mlajši člani so v soboto, 21.10. 2017, zgodaj popoldan odigrali tekmo 2. kroga DP v 3. državni odbojkarski ligi Zahod. V Novo mesto so po slabih dveh urah borbe prinesli vse tri točke.

Za Krko so nastopili: Pečnik Mark ©, Borin Anže (L), Kafolj Aljoša, Petković Jaka, Ogulin Tadej, Mohorčič Tadej, Gotenc Sašo, Brkopec Fran, Šetina Domen, Gašpar Benjamin, Kovačič Tibor in Maj Mišjak.

Za tekmo drugega kroga sta se nam pridružila Aljoša Kafol in Anže Borin, ki sta bila sicer že v petek tudi v prvi ekipi na gostovanju v Mariboru. Kljub temu, da je bil Kafolj bolan, je odigral skoraj celotno srečanje. Vmes mu je na pomoč priskočil mladi Jaka Petković, ki se je od »starejšega« kolega lahko veliko naučil. Poleg Anžeta so v prvi šesterki pričeli še sprejemalca Ogulin in Gotenc ter blokerja Brkopec in 15 letni Šetina. Na korektorju je prvi priložnost dobil Gašpar, kasneje še Kovačič.

V prvem nizu so bolje začeli igralci Krke, ki so si takoj priigrali nekaj točk prednosti, kljub temu, da je bilo večino točk, ki jih je nasprotnik osvojil, posledica lastnih napak Krke. Ob prvem odmoru, smo izpostavili dejstvo, da je pomembno točke osvajati v konstantnem ritmu, držati ritem na servisu in sprejemu ter napadu in »borbati« za vsako žogo v bloku in obrambi. Obilo težav nam je povzročal začetni servis, kjer sta Brkopec in Ogulin edina uspela konstantno servirati, ostali pa so imeli pri začetnem udarcu težave. Nekoliko se nam je v napadu poznala neuigranost, saj podajalec Kafol ne trenira z mlajšimi člani, in mora v zelo kratkem času na ogrevanju najti pravo žogo vsakemu napadalcu. Na ta račun smo zapravili kar nekaj prilik in igra je na trenutke delovala nepovezano in brez pravega ritma osvajanja točk. Vseeno smo v drugi polovici prvih dveh nizov uspeli pobegniti na varno točkovno razliko in oba niza zaključili v svojo korist. V drugem nizu je odlično serviral predvsem Kafol, ki je kar 4 točke dosegel neposredno za asom.

V tretjem nizu se je začetna postava spremenila; na igrišču so ostali Kafol, Ogulin, Borin, Brkopec in Šetina, pridružil pa se jim je kapetan Pečnik, ki je sicer v igro vstopil ob koncu drugega niza namesto Gotenca, ter Kovačič, ki je zamenjal zadržanega Gašparja. Igralci Ljubljane Volleya so tudi nekoliko spremenili postavo, kar se jim je obrestovalo. Izboljšali so sprejem in njihov »šmek« podajalec je lepo razigraval svoje zunanje napadalce, nekajkrat pa tudi sam uspešno zaključil napada z varanim udarcem. V majhni telovadnici so gledalci lahko videli borbeno igro na obeh straneh in nekaj akcij je bilo res lepih. Kljub vstopu Mohorčiča, ki je na servisu in sprejemu zamenjal za tri rotacije nervoznega Ogulina, nismo naredili preskoka. Bolj uspešni v tretjem nizu so bili Ljubljančani, ki so izkoristili trenutke nezbranosti in nepotrebne nervoze na strani Krke. Prehitro smo zaključevali neizdelane napade in bili premehki na sprejemu. Tretji niz so zasluženo dobili Ljubljančani s 25:18.

V četrtem nizu se začetna postava ni spreminjala. Vsi so ostali na igrišču in začeli niz. Pričakovali smo trdo igro, saj so domačini začutili, da mogoče pa lahko vzamejo kaj več kot set. Vse do konca niza je bilo napeto. V končnici smo sicer pobegnili za tri točke z dobrimi bloki Kovačiča in Šetine na servsi Brkopca, vendar potem v side-out fazi zopet nismo uspeli realizirati prvih žog in rezultat je bil spet aktiven 23:22. Tudi zadnja točka na tekmi ni bila najkrajša, potrebno se je bilo dvakrat ubraniti in končno je zadnjo točko močno in mimo bloka zaključil kapetan Pečnik.

Naslednji vikend bo izredno naporen za mlajše člane Krke, saj bodo najprej v soboto igrali ligaško tekmo proti prvi ekipi Ljubljana Volley, nato pa se v nedeljo poizkusili prebiti v polfinale mladinskega prvenstva.

Rezultati 2. kroga 3. DOL za moške, zahod:
Ljubljana Volley – Špan Brezovica 1:3 (20, -16, -20, -17)
Triglav Kranj II – VC Portorož 3:1 (-22, 14, 24, 23)
Dlan Logatec – Salonit Anhovo II 3:0 (9, 15, 13)
Lubnik – Gen-I Volley II 3:0 (12, 20, 19)
Mokronog – Črnuče ACH III 3:0 (23, 17, 13)
Ljubljana Volley II – Krka II 1:3 (-17, -14, 18, -23)

Povezave