V soboto, 28.10. 2017, so mlajši člani v OŠ Bršljin odigrali svojo drugo domačo tekmo. Nasprotnik je bila ekipa Ljubljana Volley I. Po petih nizih so bili boljši gostje.

3 . DOL zahod, 3. krog
Krka II – Ljubljana Volley
2:3 (25:22,25:27,16:25,25:19,12:15)

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Maj Mišjak (L), Tim Peterlin (L), Sašo Gotenc, Tadej Ogulin, Tadej Mohorčič, Aljaž Fink, Fran Brkopec, Domen Šetina, Jaka Pavlin, Aljoša Kafol (P), Jaka Petković (P), Tibor Kovačič in Benjamin Gašpar.

Začeli smo bolje kot gostje pa vseeno preveč zadržano, kot bi nam bilo nerodno igrati pred gledalci, ki nas v odbojki tako podpirajo in nam želijo samo najboljše. Kljub igri številnih napak v prvem nizu, smo jih mi naredili manj in uspeli set privleči do konca v našo korist. Dobro so servirali predvsem Šetina, Brkopec in Gašpar, ostali pa so imeli težave. Že v prvem nizu pa se je nakazovalao, da igra ne bo imela prav veliko glave, ampak predvsem »lastni rep«, ki ga je ekipa vseskozi lovila. Ogulin in Mišjak (na začetku mladi Peterlin), niso bili v dnevni sprejemalski formi, kar je nasprotnik hitro ugotovil. Pečnik je nekako še držal zanesljiv sprejem, ki pa ni bil prav natančen.

Lepo število gledalcev, med katerimi je bil tudi poškodovani Gorše Leon, v nadaljevanju ni videlo prav lepe in povezane igre. Podajalec Kafol je imel veliko dela, da je sploh prišel do žoge pravočasno, kaj šele da bi lahko mirno podajal in razigraval svoje napadalce. V drugem nizu je končnica ponudila napet dvoboj, nekaj razburljivih točk, ki so zbudili gledalce. Ljubljana Volley je predvsem z bolj odločnim napadom dobila drugi niz tesno ter na razliko 27:25.

V tretjem nizu smo padli v vakum izgubljenega niza in igra se je v tem nizu povsem razsula; enosmerni promet povprečnega servisa nasprotnikov, slab sprejem naše sprejemalske vrste, mučenje z žogo pri podaji in neučinkovit napad na naši strani. Razlika je rasla, naredili smo tudi veliko menjav, ki pa niso prinesle reda na igrišču, so pa prinesle izkušnje igralcem, ki so vstopili. Niz so gladko dobili nasprotniki z 25:16 in povedli z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu smo se zbrali in v odmoru med setoma odločili za drugačen pristop. Nismo ravno ekipa, ki bo izbirala v kateri prestavi bomo igrali, ampak moramo vseskozi igrati pod polnimi obrati, če želimo biti konkurenčni nasprotniku. Dvignili smo nivo igre, popravili sprejem, odigrali nekaj lepih akcij prek prvega tempa, kjer je predvsem 15-letni Šetina Domen pokazal, kako neustrašen in učinkovit je v napadalnih akcijah. Z malo več zadržka je to počel tud Brkopec Fran, ki letos konstantno igra in nabira igralne izkušnje, ki jih do sedaj ni bilo prav veliko. Ta niz smo dobili zanesljivo in brez pretresov z 25:19.

Dogovorili smo se, da bomo odigrali z enakimi obrati kot smo končali. Zgodilo se je obratno. Nasprotnik je povedel že v začetku in vseskozi vodil, mi pa se nikakor nismo uspeli dvigniti na nivo, da bi bili konkurenčni starejši ekipi iz Ljubljane, kjer je predvsem Trobiš po podajah iranskega podajalca Aka Karimija zaključeval zelo učinkovito iz cone štiri. Menjave na servisu in sprejemu niso obrodile sadov in Ljubljana Volley je prva dosegla 15 točko in dobila peti niz z 15:12.

Ob slabši predstavi razmišljamo pozitivno in uspeli smo iztržiti točko in 5 nizov pomembnih izkušenj. Že v naslednjem krogu, 4.11. ob 16. uri, bomo imeli ponovno priložnost se pokazati v boljši luči pred domačimi navijači, ko v goste prihaja še en ljubljanski klub, ekipa Črnuče ACH III.

Rezultati tekem 3. kroga 3. DOL za moške, zahod:
Krka II – Ljubljana volley 2:3 (22, -25, -1, 19, -12)
Črnuče ACH III – Ljubljana Volley II 3:1 (20, -21, 21, 18)
Gen-I Volley II – Mokronog 3:0 (18, 17, 13)
Salonit Anhovo II – Lubnik 1:3 (-19, -19, 19, -20)
VC Portorož – Dlan Logatec 0:3 (-19, -20, -20)
Špan Brezovica – Triglav Kranj II 3:0 (20, 18, 16)

Povezave