Mlajši člani so v soboto, 4.11. 2017 ob 16. uri, gostili še eno ekipo z Ljubljane. Tokrat so v telovadnici OŠ Bršljin gostovali igralci ekipe Črnuče ACH III. Kljub počitniškemu utripu med tednom, so igralci Krke odigrali izredno zbrano in z malim številom napak nadigrali nasprotnike z 3:0.

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Maj Mišjak (L1), Jaka Petković, Benjamin Gašpar, Sašo Gotenc, Domen Šetina, Andraž Ostroveršnik, Aljaž Fink, Tadej Mohorčič, Matic Hren, Tim Peterlin (L2).

Teden počitnic in praznikov je bil z vidika ekipnega treninga slabši, saj je bilo kar nekaj odsotnosti in treninga 6:6 praktično nismo naredili do petka. Je pa bila to priložnost, da smo delali individualno in vsi, ki so hodili na treninge so odnesli veliko ponovitev in to uspešno prenesli tudi na sobotno tekmo.

Črnuče ACH III tri je tokrat nastopila v oslabljeni zasedbi, vendar tudi mi nismo bili popolni. Manjkali so trije člani prve postave. Podajalec Kafol je bil v ekipi za tekmo s Salonitom, Brkopec je manjkal zaradi lažjega zdravniškega posega, Ogulin zaradi bolezni, Kovačič na počitnicah.

Za Petkovića je bila to prva tekma po prvem krogu, ki jo je odigral in soigralci so bili veliko bolj uspešni v napadu. Kapetan Pečnik je tokrat začel tekmo ob Gotencu in Mišjaku (libero) na sprejemu, Gašpar na korektorju ter blokerja Šetina in debitant Ostroveršnik. Kvaliteta nasprotnika je bila primerna, da so lahko novinci igrali sproščeno in pokazali svoje znanje navijačem zbranim na galeriji telovadnice OŠ Bršljin.

Če je bilo v začetku še čutiti malo športne nervoze, se je igra sprostila v nadaljevanju in v nobenem trenutku ni bilo dvoma, da bomo prvi niz pripeljali srečno do konca. Na servisu so se izkazali Gotenc, Šetina in Gašapar, v napadu je bil kot vedno iznajdljiv kapetan Pečnik (25:16).

V drugem nizu je začela enaka postava, vendar v drugačni rotaciji z Ostroveršnikom na servisu. Presenetljivo je zadel pet od šestih skok servisov, ki niso bili močni, so pa bili zelo natančni. Tako se je začel drugi niz z rezultatom 5:0. V nadaljevanju smo malo popustili, tako da sta bili ekipi do sredine drugega niza poravnani, po rezultatu 15:15 pa smo uspeli pobegniti na dve točki prednosti in jo počasi do konca niza le še utrdili za končnih 25:19.

Za tako neizkušeno ekipo bi pričakovali padec v tretjem nizu, vendar so fantje pokazali, da znajo obdržati tekmovalno koncentracijo tudi daljše obdobje. Ob podobnem končnem rezultatu, se nam pogosto zazdi, da je ena od ekip pač igrala izredno slabo, vendar ni vedno tako. Odigrati superiorno celotno tekmo, je tudi stvar kvalitete, predvsem pa kontinuirane motivacije oz. želje po dokazovanju, napredku in veselju do tekmovanja. Včasih se pojavijo težave, ko kakšen od teh elementov v ekipni dinamiki ni dovolj izrazit in v takem primeru, se tekma proti objektivno slabšemu nasprotniku lahko razvije v povsem napačno smer. V soboto mlajši člani Krke vrstnikom iz Ljubljane niso dovolili nikakršnega presenečenja in suvereno tekmo odpeljali do konca tudi v tretjem nizu, ko sta v igro vstopila Mohorčič in Fink (25:17).

V naslednjem krogu nas čaka težko gostovanje v Prvačini. Tekma bo že v petek, 10.11. 2017 ob 20. uri. Po dnevu počitka nas čaka v nedeljo v Kamniku prvi turnir za kadete v tej sezoni, ki ga vsi že nestrpno pričakujejo.

Rezultati 4. kroga 3. DOL, zahod

Ljubljana Volley – Triglav Kranj 2:3 (21, -23, -21, 19, -13)
Dlan Logatec – Špan Brezovica 2:3 (12, -19, 27, -23, -8)
Lubnik – VC Portorož 3:1 (12, -23, 22, 22)
Mokronog – Salonit Anhovo II 0:3 (-25, -22, -19)
Ljubljana Volley II – Gen-I Volley II 0:3 (-9, -15, -15)
Krka II – Črnuče ACH III 3:0 (16, 19, 17)

Povezave