V nedeljo, 12.11. 2017, so tudi kadeti končno pričeli s tekmovanjem v svoji kvalifikacijski skupini za A ligo. Tekmovanje smo že vsi nestrpno pričakovali.

Za kadete Krke so nastopili: Domen Šetina ©, Jan Lindič, Gašpar Benjamin, Jaka Petković, Aljaž Fink, David Cimermančič, Tim Peterlin, Matevž Blažič, Tit Jaklič, Jan Lindič, Jan Udovič, Aljaž Šimc in Jure Vidmar. Zaradi obolelega hrbta je bil odsoten Jaka Pavlin.

Pred prvo tekmo je bilo v garderobi kar nekaj nervoze zaradi pozabljenih dresov in športnih copat, kar je gotovo vplivalo tudi na igro v prvi tekmi, saj vsi nepotrebni zapleti porušijo običajno rutino pri pripravi na tekmo.

Tekmo so začeli podajalec Petković in korektor Gašpar, sprejemalca Fink in Cimermančič, libero Peterlin in bloker Šetina. Zaradi odsotnosti Pavlina je na mestu drugega blokerja pričel Šimc, ki ni vajen igrati te igralne vloge. Proti koncu prvega niza ga je zamenjal Lindič, ki tudi nima igralnih izkušenj je pa to njegova igralna vloga, zato smo se odločili, da nabira izkušnje. V začetku je bila tekma enakovredna, v nadaljevanju pa so vse bolj prevladovali Kamničani, ki z borbeno igro v polju pobirali prešibke udarce Krke in jih v protinapadih kaznovali z uspešnimi zaključki. Imeli smo težave pri organizaciji napadov in zaključkih, predvsem Petković in Gašapar nista uspela najti pravega ritma in konstantno igrati več točk zapored. Poznala se je tudi neuigranost med Cimermančičem in Petkovičem, saj David še večino treningov opravi z starejšimi dečki. Odpovedalo je naše močno orožje – skok servis (Petković, Gašapar, Cimernačič) kateri se v nizki in kratki telovadnici niso znašli. Naredili smo veliko napak na servisu in oba niza sta zasluženo pripadla Kamničanom (25:16, 25:18), ki jih vodi Jure Sitar.

Takoj za končano tekmo smo se kratko pogovorili in pripravili na naslednjo pomembno tekmo proti ekipi Kranja, ki je neposredni konkurent za uvrstitev na prvi dve mesti v »kvalifikacijski skupini C«, ki vodita v želeno »A ligo«. Po pričakovanju smo začeli bolj odločno, predvsem pa večkrat in bolj natančno servirali v igrišče, kar je v prejšni tekmi predstavljalo veliko težavo za Gašparja in Petkovića, ki sta zamenjala skok servis z bolj zanesljivim float skok servisom. V prvem nizu smo se borili za vsako točko, kljub nekaj storjenim napakam ohranili pravo energijo in končnico dobili na razliko z 26:24. V drugem nizu je naša igra padla, Kranjčani so uspeli dobro servirati, mi pa smo zopet igrali predvidljivo odbojko v cono 4 in Cimermančič in Fink sta imela spet veliko dela zaključiti žogo. Fink je še uspel najti prazen prosto v igrišču, medtem ko se je Cimermančič kaj nekajkrat zaletel v visok triglavski blok. Drugi niz so prepričljivo dobili vrstniki iz Kranja in izzid je bil poravnan na 1:1. V tretjem nizu se je zgodba drugega niza zavlekla v nadaljevanje in kaj hitro smo si priigrali zaostanek. Strani smo obrnili z 8:7 za Gorenjce, potem pa za nekaj točk obstali v rotacijah P3 in P2 in na semaforju je kazalo 12:8 oz. 13:9 za Triglav. Ko smo vendarle naredili deveto točko, je na servis (danes za servis nerazpoložen) prišel Jaka Petković in odprl neverjetno serijo servisov, ki so nas pripeljali v zadnji ovinek pred ciljno črto vzporedno z Triglavani. Trener Gregor Perhaj je porabil oba odmora, ki jih je še imel na voljo, vendar je njegova ekipa v končnici zapravila vso prednost z nepotrebnimi napakami vrnila Krko med žive in na koncu tudi do zmage z 15:13. Veselje po tekmi je bilo neizmerno, kajti takšni povratki, se ne dogajajo ravno pogosto in takšne zgodbe ne piše samo nogomet, ampak tudi odbojka.

V nadaljevanju kvalifikacij nas čakata še dva turnirja. 3. 12. bomo nastopili v Kranju in zadnji turnir za uvrstitev v »A ligo« odigrali doma v telovadnici OŠ Bršljin 17.12.. Zagotovo bomo na naslednjem turnirju bolje pripravljeni in upamo tudi v popolni postavi.

Povezave