V petek, 10.11. 2017, so se mlajši člani zgodaj popoldne odpravili na večerno gostovanje v Prvačino in se v 5. krogu 3. DOL Zahod pomerili z ekipo GEN-I Volley II. Kljub temu, da smo odšli na gostovanje oslabljeni, smo se gledalcem na tribunah ŠD Prvačina predstavili v dobri luči. Gledalci so lahko spremljali lepo in borbeno predstavo obeh ekip.

3. DOL zahod, 5. krog
GEN-I Volley II – Krka II
3:1 (21:25, 25:14, 25:23, 25:22).

Za mlajše člane Krke so nastopili: Mark Pečnik ©, Tim Peterlin (L), Benjamin Gašpar, Sašo Gotenc, Tadej Ogulin, Domen Šetina, Andraž Ostroveršnik, Jaka Petković (P) in Aljaž Fink.

V ekipi so manjkali: Tibor Kovačič, Kafol Aljoša, Fran Brkopec, Maj Mišjak in Matic Hren.

Za Krko so začeli: Petković kot podajalec, Gašpar korektor, Pečnik in Gotenc kot sprejemalca, Ostroveršnik in Šetina kot blokerja ter Tim Peterlin kot libero. Kljub temu, da je bila ekipa GEN-Ija tudi mlada, smo bili mi še mlajši. Petkovič, Šetina in Peterlin štejejo 15 let.

V uvodu je bilo bilo nekaj treme čutiti samo pri Peterlinu, ki se je nekajkrat znašel pod pritiskom primorskih serverjev v obrambnih akcijah pa je deloval zelo dobro in prepričljivo. Na servisu nismo veliko grešili, razen Petkoviča, ki do konca tekme ni našel pravega občutka za dober met žoge na skok servisu. Vseeno je svojo podajalsko vlogo opravljal korektno in sproščeno. Sprejemalca Gotenc in Pečnik sta bila v zaključkih dovolj prodorna, da sta dosegala točke tudi težke žoge. Še posebej se je izkazal Gotenc, ki ga je Petković zelo radodarno zalagal z žogami, medtem ko je korektor Gašapar, dobil manj uporabnih žog. Manj žog smo odigrali tudi preko prvega tempa, kjer Ostroveršnik še ni dovolj zanesljiv napadalec, Šetina pa ni dobil veliko žog. Sta se pa oba blokerja izkazala predvsem prvem delu srečanja, kjer sta dala nekaj blokov. Šetina je bil uspešen tako pri blokiranju 1:1 prvega tempa kot tudi priključevanju na obeh straneh mreže pri stranskih blokerjih. Ostroveršnik je imel več težav s sestavljanjem bloka, je pa zato podelil dva bloka pri branjenju napada preko prvega tempa. Prvi niz smo končali z rezultatom 25:21.

V drugem nizu smo v začetku dobro sprejemali, vendar igra ni hotela steči tako kot smo želeli. Napadalca Pečnik in Gašpar nikakor nista uspela zaključiti prvih žog, Prvačani pa so to lepo izkoriščali in gradili prednost. Če se je v prvem nizu še nekoliko tresel libero Peterlin, je v drugem nizu začel svojo vlogo opravljati bolje in tam nismo imeli več problemov. Zaradi neučinkovitosti smo hitro posegli po menjavi in v igro je namesto korektorja vstopil Ogulin in namesto Pečnika Fink. Kljub menjavi nismo uspeli ničesar premakniti in Primorci so nam bežali iz točke v točko. Zasluženo so osvojili drugi niz (25:14) in izid poravnali na 1:1.

V tretjem smo začeli bolje in bili enakovredni nasprotnik v celotnem nizu. Imeli celo priložnost da mi osvojimo niz, vendar nam na koncu zopet ni uspelo (25:23).

V četrtem nizu je bila slika podobna drugemu, zunanji napadalci niso uspeli zaključiti napadov in zelo slabo smo branili z blokom nasprotnikov napad v coni 4. Ko so proti koncu začeli domačini že razmišljati o zmagi smo se mi začeli približevati. Delni rezultat 7:0 na servis Gašparja je zatresel domačine in kar naenkrat je bila tekma zopet živa…serija se je zaključila pri 24:23 in že prvo zaključno je GEN I izkoristil oziroma je Gotenčev napad na žalost končal za žogo v avtu in domačini so se lahko veselili težke zmage s 3:1 (21:25, 25:14, 25:23, 25:22).

Če že nismo osvojili točk, pa so naši najmlajši igralci nabrali veliko izkušenj, ki jim bodo prišle prav v nadaljevanju prvenstva v 3. DOL Zahod in kadetskem tekmovanju.

Povezave