V športni dvorani Marof sta se na povratni tekmi osmine finala Pokalnega tekmovanja pomerila Krka in SIP Šempeter. Zmaga in s tem napredovanje je pripadlo gostom iz Šempetra.

Pokal Slovenije 1/8 finala
Krka – SIP Šempeter
2:3 (24:26, 21:25, 25:12, 11:15 )

Novo mesto, 15. november 2017, gledalcev: 30, sodnika: Tomc, Štamcar

Rezultat prve tekme:
SIP Šempeter – Krka 3:1 (25:27, 25:21, 25:19, 25:22)

Pričetek tekme je bil izenačen. Nobena izmed ekip si ni uspela priigrati izdatnejše prednosti in v končnico sta ekipi vstopili poravnani na 19. Z dvema uspešnima blokoma in dvema napakama gostov so Krkaši povedli s štirimi točkami prednosti, toda žilavi gosti se niso predali. S tremi točkami z začetnega udarca je Vrhunc poskrbel za izenačenje na 23. točki. Prvo gostujočo zaključno žogo je izven igralne površine poslal Kosmina.

Slabši sprejem s konca prvega niza se je zavlekel tudi v drugega, igra Novomeščanov nikakor ni stekla in na drugi tehnični odmor so gostje odšli kar s prednostjo osmih točk. Nato so se vendarle prebudili tudi varovanci Jožeta Časarja, ki so se približali na zgolj dve točki zaostanka, toda napake v končnici, grešili so tako začetne kot napadalne udarce, so jih stale boljšega rezultata. Z zvito potezo je niz in s tem napredovanje gostom prislužil Bandl.

Z drugim osvojenim nizom so si Šempetrani že zagotovili uvrstitev v četrtfinale pokalnega tekmovanja, s tem pa je preostanek srečanja postal le še formalnost. Oba trenerja sta nekoliko premešala postavo svojih ekip, priložnost so dobili tudi mlajši igralci. Sledila sta dva niza v korist Krkašev, katerim je stekel servis, razigral pa se je še Turk. Tako so si priborili skrajšani, peti niz, kjer pa so v zaključku niza pokazali premalo zbranosti, da bi lahko ogrozili zmago gostov.

Povezave