V 7. krogu 1. DOL za moške sta se v Novem mestu pomerila Krka in ACH Volley. V tekmi ekip z vrha in dna lestvice so pričakovano slavili Ljubljančani z 0:3 (-16, -23, -18). Za Krko je Turk dosegel 16 točk, za ACH Đirlić 17 in Pokeršnik 16.

1. DOL za moške, 7. krog
Krka – ACH Volley
0:3 (16:25, 23:25, 18:25)

Športna dvorana Marof, 18. november 2017, 150 gledalcev, sodnika: Tomec, Novak
Krka: Borin, Bregar, Dimič, Erpič G. 3, Erpič U. 8, Klobčar 1, Kosmina 7, Pucelj, Renko, Turk 16, Vrhovšek 5, Ožbalt. Trener: Jože Časar
ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić 17, Babkov 7, Kovačič, Purić, Pavlović 9, Satler, Pleško, Brulec J., Mihajlović, Pokeršnik 16, Videčnik 7, Planinc. Trener: Zoran Kedačič

Odbojkarji ACH Volleya so tudi na drugem zaporednem gostovanju na Dolenjskem v nekaj dneh hitro vzeli stvari v svoje roke. Krkaši so na začetku tekme ob dobrem sprejemu sicer dobro konkurirali gostom, toda v drugi polovici niza je bilo takih sprejemov premalo, da bi resno ogrozili favorite iz Ljubljane. Prvi niz je z odličnim servisom zapečatil Babkov.

Gostujoči trener je v začetku drugega niza namesto Brulca v igro poslal Satlerja. Niz so predvsem po zaslugi močnih začetnih udarcev Turka uspešno odprli domači, stekla je tudi igra v bloku in tako so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju Krkašev, ki so z borbeno igro v polju in uspešnim napadom še naprej držali niti v svojih rokah. Ob drugem odmoru je prednost znašala že velikih šest točk, kar pa ni trajalo dolgo. Gosti so po zaslugi razpoloženih Pokeršnika in Đirlića Krko ujeli na 20. točki, v izenačeni končnici pa so prevladale izkušnje na strani gostov. Babkov je priigral prvo zaključno žogo za goste, na žalost novomeških navijačev pa je Vrhovšek naslednjo žogo poslal v avt.

Novomeški odbojkarji so se dobro upirali tudi v tretjem nizu, kljub temu pa so Ljubljančani ves čas držali vodstvo z nekaj točkami. Ko je pri rezultatu 17:21 na servis Krke stopil razpoloženi Valentin Turk je še bilo nekaj upanja za domače, toda močan servis so gosti uspeli ukrotiti že v prvem poskusu. Babkov je nato ustavil napad Vrhovška, Đirlić pa je pristavil še uspešen napad in že je bilo jasno, da bodo tri točke odšle v Ljubljano.

Gašper Klobčar, podajalec Krke: »Zadovoljen sem s prikazano igro naše ekipe. Konec koncev je ACH le prvo moštvo lige. Želeli smo si osvojiti kakšen niz, toda izkušnje so le bile na njihovi strani. Glede na prejšnje tekme sem še najbolj zadovoljen s pristopom in energijo, ki smo jo prikazali na igrišču. To želimo zadržati, saj so pred nami najpomembnejše tekme prvega dela sezone.«

Odbojkarje Krke zdaj čakata dve zelo pomembni gostovanji. Prvo bo na sporedu v četrtek, 23. novembra, ko se bodo v ŠD Tivoli pomerili z ekipo Črnuč. Dober teden pozneje, 2. decembra, pa se bodo odpravili še v Prvačino, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim GEN-I Volleyem.

Rezultati 7. kroga 1. DOL

Calcit Volley – Hoče 3:0 (11, 19, 19)
Panvita Pomgrad – GEN-I Volley 3:0 (16, 14, 22)
Maribor – Črnuče 3:0 (20, 23, 16)
Krka – ACH Volley Ljubljana 0:3 (-16, -23, -18)
Salonit Anhovo – Triglav Kranj 3:0 (24, 17, 20)

Povezave