V soboto, 18.11. 2017, so mlajši člani odigrali 6. krog državnega prvenstva v 3. DOL – zahod. Kot v preteklem krogu, je tudi tokrat zmanjkalo malo za nove točke v prvenstvu. Tudi tokrat so bili usodni Primorci.

3. DOL zahod, 6. krog
Krka II : Salonit Anhovo II
1:3 (14:25,25:22,20:25,24:26)

Za Krko II so nastopili: Pečnik ©, Mišjak (L), Peterlin (L), Kafol, Gotenc, Mohorčič, Gašpar, Brkopec, Šetina, Hren in Fink.

Ekipa Krke je pričela v postavi Gotenc in Pečnik na sprejemu, Gašpar kot korektor, Kafol kot podajalec, Brkopec in Šetina kot srednja blokerja in Mišjak na liberu.

Že prvi dotiki žog so nakazali, da fantje niso čisto pravi. Sprejem servisa je bil zelo nenatančen in Kafol je spet tekal za žogo po celotni širini igrišča in dvigoval korekcijske žoge, ki jih Pečnik in Gotenc nista realizirala. V trenutku se je pojavilo nezaupanje v svojo kakovost, ki je nismo prebudili z odmori niti menjavami. »Žoganje« je bilo v prvem nizu na polovici Krke resnično slabo in to so opazili tudi najbolj zvesti navijači, ki so spodbujali svoje igralce k bolj odločnemu pristopu. V prvem nizu sta priložnost za igro dobila Fink in Mohorčič, Mišjaka je zamenjal Peterlin in nova sprejemalska vrsta se je prav tako borila z ne prav močnimi servisi. Niz se je končal hitro z 25:14.

Očitno slab dan sprejemalske vrste smo v drugem nizu uspeli prikriti z dobrimi servisi Kafola in Gašparja, ostali štirje pa niso blesteli. Vseeno smo skozi temen tunel pripeljali prvi in poravnali rezultat na 1:1 v nizih (25:22). V tretjem nizu je bila tekma izenačena, pojavljale pa so se težave v zaključkih napadov coni 4, kjer sta se Pečnik in Gotenc znašla pod pritiskom blokerjev. V napadu so zaključevali le Gašpar, Brkopec in Šetina. Kljub temu je bila igra zanimiva in izenačena, v končnici pa so bili bolj zbrani in odločni Kanalci. Tretji niz so dobili s 25:20.

Četrti niz je bil naša zadnja priložnost, da poravnamo izzid na 2:2 in tekmo odpeljemo v peti niz. Kazalo je dobro vse do rezultata 19:16, ko so se v igro prikradle napake in slabi zaključki napadov kar so Kanalci uspeli izkoristiti. Izid so poravnali pri izidu 23:23, pred tem sta servis zgrešila tako Gotenc kot Šetina, 24 točko smo dosegli prvi imeli žogo v zraku za konec niza, vendar vse zapravili in 24 točka je bila tudi zadnja, ki smo jo na tekmi dosegli. Salonit je zasluženo slavil z 26:24.

Ekipa mlajših članov je sposobna boljše igre, imamo pa težave z uigranostjo in posledično te vnašajo nezaupanje v posameznike, kar se prenaša na celotno ekipo. Nekateri si želijo preveč, drugi se ne uspejo sprostiti dovolj, da bi pokazali vse svoje znanje in talent, ki ga premorejo… predvsem morajo tisti, ki so odigrali že veliko tekem, občutili tako poraze kot velike zmage, delovati bolj prepričljivo in to prenašati na manj izkušene. Če nam to ne bo uspelo, si bodo ti mlajši in neizkušeni takšne zmagovalno mentaliteto morali poiskati in ustvariti sami, kar pa je gotovo težje kot če se le ta prenaša iz generacije v generacijo.

V naslednjem krogu potujemo na morje v Portorož na obisk našemu bivšemu igralcu Manuelu Grunwaldu, ki se predvsem lepo razvija v odbojkarja na mivki, čez zimo pa pridno ohranja tekmovalno formo na parketu v ekipi VC Portorož.

Povezave