V 8. krogu 1. DOL za moške so v hali Tivoli Črnučani gostili ekipo Krke. V pomembnem srečanju za obe ekipi so se zmage s 3:0 (17, 18, 29) veselili domači odbojkarji. 

1. DOL za moške, 8. krog
Črnuče – Krka
3:0 (17, 18, 29)

Hala Tivoli, 23. november 2017, gledalcev 40, sodnika: Pevc (Škofja Loka),  Markelj (Bled)
Črnuče: Mihelčič 1, Hafner 1, Čopi 2, Ponikvar , Tepić , Jurić 5, Donik 12, Kumer D 16., Slovnik 11, Uršič 4, Valenčič,  Kumer Ž.- libero; trener: Marko Brumen
Krka: Erpič G. , Vrhovšek 6, Kosmina 15, Erpič U. 2, Kafol, Pucelj 1, Bregar 5, Lindič 2, Klobučar 2, Renko, Turk 9, Dimič, Ožbalt- libero, Borin- libero, Trener: Jože Časar

Že na samem ogrevanju je bilo v dvorani čutiti nekaj več energije in zanosa, kot na zadnjih dveh srečanjih v Tivoliju. Igralci obeh ekip so se zavedali pomembnosti srečanja. Dolenjci so potrebovali prvo zmago v državnem prvenstvu, da bi ubežali iz dna razpredelnice. Domači pa bi z zmago dobili priložnost, da se ponovno vrnejo v borbo za modro skupino. Obetal se je napet dvoboj. Vendar se to z izjemo 3. niza ni zgodilo. Igralci Črnuč so bili tokrat boljši nasprotnik in prišli do zmage lažje, kot so sami pričakovali.

Sam začetek je pripadal domačim, ki so povedli 4:0. Kasneje so povedli že za 7 točk, ko je gostom v napadu uspelo ustaviti Slovnika. Slednjega je zamenjal Čopi in na drugi tehnični odmor so odšli Črnučani s 6. točkami prednosti, ki je potem narasla na 18:10. Prednost je zadostovala za miren zaključek 1. niza.

Z blokom Uršiča so domači povedli tudi drugi niz v katerem je ponovno začel Bine Slovnik. Potem, ko so domači z nekaj blokadami ustavili gostujoče napadalce je pri rezultatu 12:7 za domače, trener gostov Časar zahteval odmor.  To je za trenutek ustavilo nalet Črnučanov, ki pa so ponovno z odličnim blokom odšli na drugi tehnični odmor s štirimi točkami prednosti. Dolenjci so poizkušali nalet domačih zaustaviti še z močnimi začetnimi udarci, pri tem pa so veliko grešili. Medtem pa sta na drugi strani Donik in Kumer rešetala gostujočo obrambo, Uršič pa je s penalom poskrbel, da je prva točka ostala v Ljubljani.

Tretji niz so bolje začeli gostje, ki so povedli s tremi točkami razlike predvsem na račun dobrega začetnega udarca. Vendar so jih domači kaj kmalu ujeli in odšli na prvi tehnični odmor s točko prednosti. V nadaljevanju smo gledali borbeno in izenačeno predstavo na obeh straneh. V rahli prednosti so bili Črnučani. Z napako Klobučarja v napadu so domači povedli z 21:18. Gostom je uspelo znižati rezultat na točko razlike. Takrat je trener Brumen zahteval odmor. Na servis Turka so gostje  izenačili na 21. točki, kasneje pa povedli z 22:23, ko je Brumen zahtevali še drugi odmor. Nato je Lindič zgrešil servis. Z blokom so si domačini priigrali prvo zaključno žogo, ki so jo gostje ubranili. Ubranili so tudi drugo in nato z uspešnim blokom sami prišli do nje. Pri rezultatu 26:27 so imeli igralci Krke še drugo zaključno žogo, ki pa so jo zapravili z zgrešenim servisom. Donik je nato priboril domačim tretjo zaključno žogo, ki pa je Kumer v napadu ni znal izkoristiti. Zmago na tekmi jim je uspelo priboriti v petem poizkusu.

Nejc Uršič, odbojkar Črnuč: To je bila zelo pomembna tekma. Veseli smo, da smo zmagali in vknjižili tri točke. Prva dva seta smo igrali tako kot znamo, v tretjem proti koncu, oz. proti 15 smo malo popustili na sprejemu in to se je poznalo tudi v napadu. Ampak na koncu smo na srečo zmagali in vknjižili 3 točke.

(vir odbojka.si/OK Črnuče)

V naslednjem krogu Krkaši gostujejo v Prvačini, kjer bodo prvo zmago v sezoni skušali doseči proti ekipi GEN-I Volleya. Tekma bo v soboto 2. decembra.

Povezave