V soboto, 25.11. 2017, je ekipa mlajših članov gostovala pri ekipi VC Portorož, ki svoje tekme igra v lepi in veliki dvorani v Luciji. Tekma je bila zgodaj, ob 16. uri, zato smo se proti morju odpravili že nekaj pred 13.uro. Ob prihodu v Lucijo smo izvedeli, da se je v petek v prometni nesreči poškodoval Manuel Grunwald in zato ni nastopil na tekmi proti svojim bivšim soigralcem.

3. DOL zahod, 7. krog
VC Portorož – Krka II

0:3 (21:25,15:25,10:25)

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Tim Peterlin (L), Sašo Gotenc, Tadej Mohorčič, Benjamin Gašpar, Jaka Petković, Domen Šetina, Fran Brkopec, Matic Hren in Ajaž Fink.

Dvorana se je odprla z malenkostno zamudo, saj je hišnik Sandi skoraj pozabil na tekmo. Vseeno je ogrevanje potekalo normalno in začeli smo dobro pripravljeni.

Začeli so Petković na podaji in Gašpar na korekciji, Brkopec in Šetina na mestu srednjih blokerjev, kapetan Pečnik in Gotenc kot sprejemalca in libero Tim Peterlin, ki je nadomestil odsotnega Mišjaka. Začeli smo slabše, nasprotnik je povedel s 3:1, nato pa sej je igra postavila tudi na naši strani in začeli smo delovati vedno bolje. V drugi polovici niza je bil rezultat še poravnana na 16:16, nato pa smo odskočili za tri točke in prednost zadržali in povečali do konca niza z odličnimi zaključki protinapadov in dobrim blokom (25:21).

V drugem nizu smo začeli bolj sproščeno, predvsem se je v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Salonitu, bistveno izboljšal servis. Pečnik je prišel na servis za Petkovićem in napravili smo serijo desetih točk, od tega so bile 4 direktne točke posledica natančnega servisa med igralca, na zadnjo črto ali ekstremno skrajšani servisi. Ob takšnih taktičnih spremembah, nasprotnik težko predvidi kakšen servis sledi in napetost v sprejemalski vrsti se samo še stopnjuje. Po ustvarjeni razliki v začetku smo to dobro držali in lepo nadaljevali s konstantno igro. Z nekaj odličnimi zaključki in uspešnimi bloki se je izkazal korektor Gašpar, ki počasi pridobiva na samozavesti ter potrjuje svoj potencial tudi na tekmah. Ob koncu niza so dobili priložnost vsi rezervisti: Mohorčič je zamenjal Gotenca, Hren Brkopca na servisu in Fink kapetana Pečnika (25:15).

Kot se rado zgodi mladim odbojkarjem po odigranem drugem nizu, pogosto sledi padec. Tokrat ni bilo tako; med odmorom med nizoma smo se dogovorili, da je takšne vrsta tekma odlična za trening koncentracije, saj vse poteka dobro in kaj hitro se ti zgodijo nepotrebne napake, ki prekinejo zmagovalni ritem. Vztrajali smo pri svojem igralnem načrtu in ga izpolnjevali z manjšimi popravki ob spremembah taktičnih zamisli. Ponovno smo servirali izredno in se odlično borili predvsem v bloku, kjer ni bilo veliko priložnosti Portorožanov, da bi napadali na enojni blok. Včasih se je zgodilo, da sta Brkopec in Šetina napačno ocenila oddaljenost napada od mreže in nista skočila v blok, sta pa zato odigrala svojo nalogo v obrambi za blokom. V takšnih primerih je potrebna tudi glasna komunikacija z talno obrambo v drugi liniji, ki v primeru puščanja napadalca brez bloka tudi kliče tako imenovani«brez!«. Po dogovoru je to igralec, ki igra obrambo v coni 6 (ponavadi napadalec-sprejemalec). Portorožu nismo pustili dihati niti trenutek in zagotovo so občutili odločnost maldih odbojkarjev Krke, da končajo tekmo v slogu in brez popuščanja. Zadnji niz v Luciji smo odigrali na visokem nivoju in zasluženo zmagali z visoko razliko 25:10.

Naslednji teden nas čaka naporen vikend. V soboto v goste prihaja prvouvrščena ekipa 3. DOL Zahod – Špan Brezovica, v nedeljo kadete čaka pomemben turnir v Kranju, kjer bodo poskušali naredi korak proti uvrstitvi v A ligo za kadete. Nasprotniki bodo Triglav in Žirovnica.

Povezave