V devetem krogu 1. DOL za moške so Krkaši gostovali v Prvačini. Zmage s 3:2 se je veselila domača ekipa GEN-I Volley. Za domače je Paliska dosegel 17 točk, pri Krki je bil najboljši Kosmina z 18, sledila sta mu Bregar in Turk s 17 točkami.

1. DOL za moške, 9. krog
GEN-I Volley – Krka
3:2 (-15, 19, 22, -22, 10)

GEN-I Volley: Filiputti (10), Nanut, Godnič (4), Krašna, Križanič, Paliska (17), Kristančič, Maraž (L), Marc (L), Kavčič (7), Marušič, Perović (11) Komel (14). Trener: Dačović Rade
MOK Krka: Ožbalt, Vrhovšek (11), Kosmina (18), Borin, Erpič (6), Kafol, Pucelj, Bregar (17), Lindič, Klobčar, Renko, Turk (17), Dimič. Trener: Časar Jože

Tekma se je začela izenačeno. Na prvi tehnični odmor so Novomeščani odšli s točko prednosti. Z dobrim servisom in hitro igro v napadu so si gostje do drugega tehničnega odmora priigrali 4 točke prednosti. V končnici seta je prišel na servis Valentin Turk, ki je z nekaj zaporednimi točkami z začetnim udarcem pripeljal set do konca v prid gostom.

Drugi set so začeli bolje domači. Čez cel niz so imeli pobudo in z dobrimi servisi in raznoliko igro v napadu niz dobili z rezultatom 25:19.

Tudi tretji niz so domači odbojkarji začeli bolje in vodstva treh točk, ki so si ga priigrali v začetku seta, niso zapravili tudi v nadaljevanju. S tem so prešli v vodstvo v setih z 2:1.

Četrti niz se je začel v znamenju gostov, ki so na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti. Pri drugi tehnični prekinitvi so imeli gostje še točko naskoka. Ekipi sta igrali izenačeno vse do konca seta, ko je sporna sodniška odločitev povzročila nekaj nejevolje pri domači ekipi, kar so Novomeščani s pridom izkoristili in izenačili rezultat v setih na 2:2.

Peti niz so Genijevci začeli zelo motivirano. Z dobrim servisom so hitro prihajali do točk in zamenjali strani igrišča z prednostjo 4 točk. Vodstvo so še povečali. Do 14. točke so prišli z devetimi točkami naskoka. Zadnja reakcija Novomeščanov je bila zopet z dobrimi začetnimi udarci Valentina Turka, ki je petkrat zaporedoma odlično odserviral, vendar to ni bilo dovolj za preobrat. Domači so 5. niz dobili z izidom 15:10 in si priborili pomembne dve točki v boju za obstanek v prvi ligi.

(vir: odbojka.si / GEN-I Volley)

Odbojkarji Krke se iz Prvačine vračajo brez tako želene zmage. Kljub temu je liga še dolga in bo priložnosti še kar nekaj. Prihodnjo soboto, 9. decembra, v športno dvorano Marof prihaja Calcit Volley. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

Povezave