V tekmi 10. kroga 1. DOL za moške sta se v Novem mestu pomerila Krka in Calcit Volley. Na krilih Pereire, dosegel je 20 točk, je zmaga s 0:3 (-22, -23, -18) pripadla gostom iz Kamnika.

1 . DOL za moške, 10. krog
Krka – Calcit Volley
0:3 (22:25, 23:25, 18:25)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 9. 12. 2017, gledalcev: 150. Sodnika: Kern Matjaž, Pevc Anton
Krka: Ožbalt – libero, Vrhovšek 7, Kosmina 14, Borin – libero, Erpič U. 4, Kafol 3, Pucelj, Bregar 3, Lindič, Klobčar, Renko 3, Turk 7, Dimič 3. Trener: Jože Časar
Calcit Volley: Pereira 20, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Gil, Vidmar 8, Okroglič, Štalekar 5, Kvas, Lakner 1, Kotnik 7, Štembergar Zupan 4. Trener: Gašper Ribič.

Novomeški odbojkarji so odlično odprli tekmo in po dveh zaporednih asih mladega Kafola povedli s kar 5:0. V nadaljevanju niza so se prebudili tudi gosti in priključek ujeli na deseti točki. Sledilo je izenačeno nadaljevanje v katerem si nobena od ekip ni uspela priigrati občutnejše prednosti tako, da je Calcit v zaključek niza vstopil z minimalno prednostjo. Novljan je ustavil napad Bregarja in gostom priigral prvo zaključno žogo, s točko z začetnega udarca pa je niz zaključil Pereira.

Drugi niz se je odvil povsem enako kot prvi. Odločneje so pričeli domači, na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo štirih točk in trener gostov je bil primoran poseči po menjavi. Namesto Štembergarja je v igro vstopil Vidmar. Krkaši večji del niza odigrali dobro, vse do vodstva z 19:16. Sledilo je nekaj slabih minut. Gosti so dosegli štiri zaporedne točko in zopet z minimalno prednostjo vstopili v končnico. V izenačeni končnici so zopet prevladale izkušnje na strani gostov.Z napadalnim udarcem je drugi niz, podobno kot prvi, zaključil Pereira.

Fotogalerija je na voljo na naši Facebook strani!

V tretjem nizu so pobudo prevzeli Kamničani. Po dveh zaporednih asih razpoloženega Pereire je na semaforju kazalo že 9:3 v prid gostov. Trener domačih je v priložnost za igro ponudil mladima Renku in Dimiču. Oba sta ponujeno priložnost dobro izkoristila, za večje upe na preobrat pa bi Krkaši poleg razpoloženega kapetana Kosmine potrebovali še koga. Kamničani so vse do konca niza držali vse niti igre v svojih rokah in si tako zasluženo priigrali nove tri točke.

Aljoša Kafol, podajalec novomeške Krke: “Z nekaj sreče bi v končnici prvih dveh nizov lahko iztržili nekaj več, ne glede na to pa so Kamničani unovčili svojo kvaliteto in izkušnje. V naslednjih tekmah želimo zadržati prikazano igro s prvih dveh nizov, temu pa želimo dodati odločnejšo igro v končnicah nizov.”

Odbojkarje Krke prihodnji vikend čaka gostovanje v Murski Soboti, v športno dvorano Marof pa se vračajo 20. januarja, ko bo na sporedu tekma proti Mariboru.

Povezave