Mlajši člani Krke so v soboto, 9.12., odigrali tekmo 9. kroga v 3. DOL Zahod. Po petih nizih so bili boljši od vrstnikov iz Kranja.

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Tim Peterlin (L), Sašo Gotenc, Domen Šetina, Matic Hren, Jaka Petković, Tadej Ogulin.

Po odsotnosti Pečnika v prejšnjem krogu proti močni ekipi Brezovice, se je kapetan vrnil in s svojo pozitivno energijo vnesel zopet potrebno sproščenost v ekipo mlajših članov. Kljub temu, da smo v tem tednu trenirali ob odsotnosti številnih obolelih po prilagojenem programu, smo uspeli zadržati formo zdravih igralcev in v Kranju vknjižili 5. zmago v sezoni.

Matic Hren je kot univerzalni igralec zapolnil mesto srednjega blokerja po odsotnosti Brkopca in Ostroveršnika in svojo nalogo opravil korektno skupaj v paru s Šetino, ki je prvič na uradni tekmi, uspešno uporabljal skok servis. Gotenc je v paru z Pečnikom deloval zelo prepričljivo tako na sprejemu in še bolj v napadu. Ogulin se je vrnil po daljši odsotnosti in je na mestu korektorja odigral po svojih zmožnostih. Peterlin je začel v prostem teku, do petega niza pa vendarle prestavil do tretje prestave in sprejel ter dvignil nekaj pomembnih žog na sprejemu in obrambi.

Prvi niz je bil izenačen, Triglav je vodil do z rezultatom 19:16, potem pa smo jih na servis Petkovića ujeli in prehiteli v končnici in dobili prvi niz na razliko 26:24. V drugem nizu smo na začetku začeli slabše in Kranjčane nismo uspeli ujeti do konca niza, ki so ga dobili z 25:19. V tretjem nizu je bila slika obrnjena in smo mi povedli in Kranjčani nas niso ujeli, 25:20 za Krko. V četrtem nizu je naša igra po seriji dobrih servisov in nezaključenih napadov ter uspešnih blokov Gorenjcev, razlika naraščala in ob koncu je bil rezultat 25:15 za Triglav. V petem niz smo ponovno videli izredno izenačen niz. V začetku nismo našli ritma na servisu, naredili nekaj napak, vendar uspeli z uspešnimi zaključki napadov po sprejemu držati kontakt s Triglavom in rezultat je bil poravnan do menjave strani z minimalno prednostjo za Krko 8:7. Po menjavi strani, smo uspeli Kranjčane pritisniti tudi s servisom in si priigrali 2 točki prednosti, 10:12. Sledil je odmor na strani Triglava, po koncu katerega je Gotenc takoj zabil še as na močan skok servis in razlika je bila tri točke prednosti. Do konca smo se dobro borili v bloku in obrambi, na mreži pa je Pečnik uspešno zaključil za zadnjo točko in spet smo se veselili zmage.

Do konca prvega dela nas čakata še dve tekmi. V soboto 16.12. gostuje pri nas ekipa Logatca, ki je uvrščena na drugo mesto, nato pa odhajamo na gostovanje tretje uvrščenim v Škofjo Loko že v sredo 20.12. V nedeljo, 17.12. čaka kadete še zadnji kvalifikacijski turnir, ki se bo odigral v OŠ Bršljin.

Povezave