V nedeljo, 10. 12. 2017, so starejši dečki MOK Krka na zadnjem kvalifikacijskem turnirju potrdili uvrstitev v A ligo zahod oziroma med 12 najboljših ekip v državi.

V prvi tekmi turnirja, ki je potekal v telovadnici OŠ Žužemberk, je zmaga brez težav pripadla domačinom, ki so z rezervnimi igralci premagali vrstnike iz Mokronoga z 2 : 0.

Kljub porazu pa so dečki iz Mokronoga v prvem nizu druge tekme proti rezervnim igralcem Krke pokazali napredek v odbojkarskem znanju in tako zmagali s 25 : 18. Za Krko so nastopili Erazem Jakše (0/4), Borut Hočevar (4/3), Žan Šuštarič (0/2), Jan Udovič (0/2), Aljaž Kopina (1/4) in Nejc Makarovič (1/2). Skratka omenjena postava je sama pridelala le 6 točk ter napravila kar 17 neizsiljenih napak. Gostje iz Mokronoga so naredili 13 neizsiljenih napak.

Tako je moral trener Prah v igro poslati prvo postavo, ki je v naslednjih dveh setih prepustila poražencem le 9 točk – 25 : 6 in 15 : 3.

V zadnji tekmi kvalifikacij pa je prva šesterka Žužemberka v obeh setih Krkašem odčitala bolečo rezultatsko in mojstrsko lekcijo iz natančno izvedenih prav vseh odbojkarskih elementov ter hitrosti in moči v napadalnih akcijah in izvedbi začetnih udarcev. Rezultat 2 : 0 za Žužemberk oziroma 50 : 23 je bil, glede na videno, še dokaj milosten za Jako Pavlina (3/6), Matevža Hvalo (0/2), Jureta Vidmarja (1/3), Jošta Brulca (2/3), Timoteja Pavliča (2/6) in enega od dveh igralcev Krke, ki je imel ta dan pozitivni izkupiček, Davida Cimermančiča (3 točke in 2 neizsiljeni napaki). Ekipa Žužemberka je pridelala vsega 9 neizsiljenih napak, Krka pa kar 23!

Krka je s štirimi zmagami in dvema porazoma osvojila 2. mesto v kvalifikacijski skupini D in bo od januarja do aprila igrala v A ligi zahod skupaj s Salonitom, Brezovico, Calcitom Kamnik, ACH Črnuče in Žužemberkom. Vsaka zmaga v tej imenitni druščini bo izmed desetih tekem, kolikor jih bodo morali odigrati igralci Krke, pomenila ogromno. Upajmo, da bodo igralci na vseh tekmah pokazali več borbenosti in želje po uspehu kot pa na minulem turnirju v Žužemberku.

MOK