Odbojkarji Panvite Pomgrada so na tekmi 11. kroga 1. DOL v Murski Soboti ugnali odbojkarje Krke, z rezultatom 3:1 (16, 13, -23, 16).

1. DOL za moške, 11. krog
Panvita Pomgrad – Krka
3:1 (16, 13, -23, 16)

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 23, Grut 18, Banič 12, Javornik 8, Rojnik 5, Kasnik 5,
Točke za Krko so dosegli: Turk 14, Renko 10, Vrhovšek 9, Bregar 8, Kosmina 6, Erpič 4

Tekmo so s servisom odprli gostje. Domači odbojkarji so začeli bolje in takoj povedli za dve točki, gostje so zaostanek takoj izenačili, nato so gledalci do prvega tehničnega odmora gledali izenačeno igro, ob prvem tehničnem odmoru je bilo (8:6) za odbojkarje. Gostujoči trener Časar je pri vodstvu Panvite Pomgrad s 10:6 prvič vzel odmor. Domačinov to ni zmedlo in so se na drugi tehnični odmor podali s prednostjo 7 točk. Drugi polminutni odmor gostov je sledil pri rezultatu 19:12. Domači odbojkarji Panvite Pomgrada so nadaljevali z dobro igro in vodstva več niso izpustili iz rok ter niz dobili z rezultatom 25:16.

V drugem nizu smo videli podobno igro domačih odbojkarjev Panvite Pomgrad, ki so hitro povedli s 4:1. Aljoša Bogožalec je z natančnim napadom v sam kot igrišča Panvito Pomgrad  popeljal na prvi tehnični odmor z vodstvom 8:4. Domači so nadaljevali z napadalno in unčinkovito igro, ter gostom dovolili, da so do drugega tehničnega odmora dobili pet točk. Panvita Pomgrad je bila z učinkovito igro, zelo uspešna na servisu saj je ta, igralcem Krke povzročal  nemalo preglavic in niz suvereno dobili s 25:13.

Tretji niz so gostje začeli bolje in na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo štirih točk. Panvita Pomrad je zaostanek za odbojkarji Krke uspela znižati na 7:9. Pri vodstvu Krke 14:9 je domači trener Sašo Topovšek vzel prvi odmor in domači odbojkarji so se približali na 12:15 na kar je tudi z prvim odmorom odreagiral gostujoči trener Časar in so odbojkarji Krke na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. V nadaljevanju smo gledali čvrsto in nepopustljivo igro na obeh straneh za vsako točko. Panvita Pomgrad je strnila svoje vrste in zmanjševala vodstvo. Andrej Grut je dosegel as pri rezultatu 20:22, vendar so v nadaljevanju bili uspešnejši gostje na kar je domači trener  Sašo Topovšek vzel drugi odmor pri rezultatu 21:24 na kar se je Panvita Pomgrad na servis Baniča približala na 23:24 kar pa je po blok autu  uspelo gostom znižati  rezultat  v nizih na 2:1.

V četrtem nizu smo videli drugačen obraz domačih odbojkarjev, ki so hitro povedli s 6:2 in po napaki gostov v napadu so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Panvita Pomgrad je nadaljevala z bolj zbrano igro in po točki Gruta iz bloka povedla 11:6 na kar je gostujoči trener vzel odmor, kar pa  Panvito Pomgrad ni zmedlo ter je nadaljevala s svojo igro in po asu Baniča  vodstvo povečala na 18:10. Panvita Pomgrad v nadaljevanju ni popuščala in niz dobila s 25:16. S tem pa tudi potrdilo drugo mesto na lestvici državnega prvenstva.

(vir: odbojka.si / šk pomurje deset)

Odbojkarji Krke so z nastopi tako zaključili za letošnje leto, sledi namreč dober mesec dni premora. Nadaljevanje prve državne odbojkarske lige sledi 20. januarja, začenši z domačo tekmo proti Mariboru. To pa še ni vse za letošnje leto. Prihodnjo soboto, 23. decembra ob 18. uri, bo v športni dvorani Marof na vrsto prišel še 4. dobrodelni odbojkarski izziv 6 na 2. Se vidimo v čim večjem številu!

Povezave: