V nedeljo, 17.12. 2017, so kadeti Krke odigrali še zadnji kvalifikacijski turnir skupine C. V goste sta prišli ekipi Calcita iz Kamnika in Žirovnice. Na prejšnjem turnirju v Kranju se nam ni izšlo po načrtih, saj so nas Triglavani v neposrednem dvoboju za uvrstitev v A ligo premagali in tako je bilo jasno, da letos kadeti Krke žal ne bomo igrali v A ligi.

Za kadete Krke so nastopili: Domen Šetina ©, Tim Peterlin (L), Jaka Pavlin, Jaka Petković, Benjamin Gašpar, Aljaž Šimc, Tit Jaklič, David Cimermančič in Aljaž Fink.

V prvi tekmi smo se pomerili z vrstniki iz Kamnika, ki so na turnirjih v skupini C do sedaj pokazali največ znanja in konstantnosti v igri. Tudi v tekmi proti Krki so predvsem odlično držali sprejem servisa, kljub dobrim in močnim skok servisom Krke. V napadu so uspeli realizirati večino žog in naredili malo napak na servisu. Na naši strani so se pojavile težave na sprejemu, kjer so se neusmiljeno lotili Cimermančiča in ga spravili iz ritma že v začetku tekme. Zamenjal ga je Jaklič, ki je predvsem v drugi tekmi pokazal, da kaj vse se je naučil v treh mesecih treningov. Nadaljevali smo z napakami v napadu in pri začetnem udarcu. Gašpar tudi tokrat ni uspel prenesti dobrih treningov na tekmo in hitro smo občutili, da ekipi zmanjkuje tekmovalnega naboja, ker je nasprotnik kaznoval vsako našo napako ali nenatančno odigrano akcijo. Edini konkurenčen je bil tokrat Fink, ki je potrdil dobro sobotno formo in jo prenesel še na nedeljski turnir. Poleg njega je korak naprej naredil tudi Peterlin, ki počasi doumeva naloge in odgovornosti na igralnem mestu libera. Petkovića je v prvem nizu zamenjal Šimc, ki je po poškodbi prvič dobil priložnost za igro in se dobro odrezal. Oba niza je Calcit dobil prepričljivo (25:18, 25:20).

V drugi tekmi je Kamnik igral s spremenjeno postavo in tudi rezervni igralci so pokazali veliko znanja in Žirovnico odpravili po dveh nizih (25:22,25:18).

V tretji tekmi na nedeljskem turnirju sta se pomerili Žirovnica in Krka. Tokrat je namesto Cimermančiča začel v prvi postavi Tit Jaklič in tako prvič dobil priložnost že od samega začetka. Da je fant hraber in pogumen tekmovalec smo vedeli že prej, vseeno pa nas je lepo presenetil s svojo dobro igro tako na sprejemu, napadu in servisu. Na tej tekmi se je prebudil tudi zaspani Gašpar, ki je vendarle odigral bolj konstantno tako v napadu kot na servisu in pokazal največ v dosedanjih kvalifikacijah. Tudi oba blokerja Šetina in Pavlin sta dobila tokrat nekaj več prilike v napadu, saj jih je podajalec Petković nekajkrat lepo zadel s podajo. Žirovnica se je v napadu zanašala predvsem na močnega korektorja, ki je nekajkrat dobro preluknjal blok in obrambo Krke. V obrambi Krke smo opazili predvsem Peterlina, ki se je tudi tokrat izkazal z sledenjem igre in bil pogosto vedno pri žogi s pravo in natančno reakcijo. V drugem nizu je namesto Finka priložnost ponovno dobil Cimermančič, ki je bil tokrat izredno zadržan, saj so ga na tribuni spremljali starši. Jaklič je nadaljeval z dobro igro, tudi Benjamin je nadaljeval kot je treba. Tekma je ponudila tudi nekaj atraktivnih in dolgih točk in starši na tribuni so bili lahko bolj zadovoljni s prikazano igro. Do končnice je Žirovnica še držala priključek, potem pa je ekipa Krke pritisnila in z nekaj zaporednimi točkami končala oba niza v svojo korist (25:20, 25:21).

Starši svojih otrok na tribuni ne ocenjujejo kot učitelji v šolah, ampak svoje otroke podpirajo in ekipo v kateri nastopa spodbujajo. Večkratni obiski staršev na tekmah bodo prav gotovo pripomogli k temu, da se bodo otroci počutili bolj sproščeno in znali pokazati vse svoje znanje.

Z zadnjim turnirjem smo zaključili nastope v kvalifikacijah za A ligo. Osvojili smo 3. mesto v skupini C s tremi zmagami in tremi porazi. To žal ni bilo dovolj za napredovanje, zato bomo v letu 2018 tekmovanje nadaljevali v B ligi, kjer je naš cilj osvojiti prvo mesto. Trudili smo se, vendar nam še manjka konstantnosti v igri. Ko bomo uspeli držati svojo igro pod kontrolo ter se naučili tekmovati, bodo prišli tudi samozavest, zadovoljstvo in dobri rezultati.

Povezave