V soboto, 16.12. 2017, so mlajši člani Krke odigrali tekmo 10. kroga 3. DOL Zahod proti močni in izkušeni ekipi Logatca. Krka se je borila, vendar bodo morali mlajši člani pojesti še veliko žgancev, da bodo lahko konkurirali fizično tako močni ekipi.

3 . DOL zahod, 10. krog
Krka II – Dlan Logatec
0:3 (-13, -14, -16)

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik ©, Tim Peterlin (L), Sašo Gotenc, Domen Šetina, Fran Brkopec, Jaka Petković, Benjamin Gašpar, Aljaž Fink, Tadej Mohorčič in Matic Hren.

Za ekipo Krke II so začeli Pečnik, Gotenc, Petković, Gašpar, Brkopec, Šetina in libero Peterlin. Podajalec Petković je stisnil zobe, kljub bolečinam v hrbtu in je prišel na samo na tekmo, medtem ko med tednom ni treniral z ekipo. Že na začetku smo dobili občutek, da se fantje »odrasle ekipe« Logatca nekoliko bojijo, ko so na ogrevanju videli nekaj močnih udarcev. Dogovorili smo se za igralni načrt in se ga skušali držati, to nam je tudi bolj ali manj uspelo, vendar za končni uspeh še nimamo dovolj mišic in izkušenj, da bi bili proti takšni ekipi lahko bolj konkurenčni. V vseh treh nizih smo držali sprejem, čeprav ne idealno. Težave so se pojavljale pri zaključkih napadov, kjer nihče od zunanjih napadalcev ni uspel prebiti bloka ali žogo zaključiti na parket. Pečnik je svojo prvo točko z udarcem dosegel šele v drugem nizu, Gotenc je za začetek naredil dve napaki, nato dobil še dva bloka in hitro smo občutili nemoč slepih nabojev. Vseeno smo se dobro borili in si priigrali kar nekaj drugih in tretjih napadov z dobro zaščito napadalcev in nekaj obrambami. V prvem nizu je priložnost dobil tudi Mohorčič namesto Gotenca, del drugega niza je namesto Pečnika odigral na sprejemu Fink, ki je v tretjem nizu zamenjal nerazpoloženega Gašparja na mestu korektorja in nalogo dobro opravil predvsem v napadu, kjer smo imeli največ težav. V tretjem nizu smo bili nasprotniku iz Logatca še najbližje, vendar daleč od končnega uspeha.

Do konca prvega dela nas čaka še zadnja tekma v letošnji sezoni. V sredo gostujemo v Škofji Loki pri še eni ekipi z vrha lestvice. V ekipi ne bo Petkovića, ki gre na manjši kirurški poseg, se pa bosta ekipi pridružila libero Borin in podajalec Kafol, ki s prvo ekipo Krke nimata tekmovalnih obveznosti. Anže in Aljoša sta v naslednjem tednu povabljena na zbor mladinske reprezentance v Maribor, kjer bodo potekale priprave in mednarodni MEVZA turnir srednje evropskih držav.

Povezave