V nedeljo, 16. decembra 2018, se je odvil težko pričakovani turnir MALE odbojke, kjer sta zaradi velikega števila igralcev nastopIli kar 2 ekipi MOK Krke. Turnirja sta se udeležili še gostujoči ekipi: KEKO OPREMA Žužemberk in Kostanjevica na Krki.

Zaradi odsotnosti prvega trenerja Andreja Praha (kot mentor se je udeležil osnovnošolskega posamičnega področnega prvenstva v šahu), sta ekipi MOK Krke I in MOK Krke II spremljala trenerja Jernej Rojc in Luka Brulec.

Prvo tekmo turnirja, sta ob 10. uri odprli ekipi Krke I in Kostanjevice na Krki. Fantje Krke I, v postavi Žiga Kastelic (menjava Aljaž Kopina), Nejc Makarovič, Erazem Jakše in Jaka Radoš (menjava Aljaž Vidic), so prikazali dobro mero borbenosti in brez večjih težav dobili prvi set. Treba je poudariti, da je Kostanjevica igrala brez dveh najmočnejših igralcev, ki sta imela družinske obveznosti. Drugi niz je tudi dobila ekipa Krke I, v postavi Žan Šuštarič, Luc Hočevar Nahtigal, Jurij Dovič in Žiga Kokalj. Sredi drugega niza se je pripetila nesreča, kjer si je poškodoval gleženj igralec Kostanjevice, ki je bila že tako v minimalni zasedbi. Vendar je treba vseeno čestitati fantom za borbenost do konca turnirja. Končni rezultat je bil 2:0 (25:10, 25:0) za Krko I.

Druga tekma turnirja je bila med ekipama Krke II in ekipe KEKO OPREME Žužemberka. Krka II je začela v zasedbi Gabrijel Laknar, Jure Selan, Bine Judež in Val Vrhovec. V njih se je začutila želja po igri, fantje so držali stik proti favorizirani ekipi Žužemberka, vendar je na koncu malo zmanjkalo sreče in tehničnega znanja. Drugi niz so za Krko II igrali Val Udovič, Arne Oblak, Žiga Kastelic in Marcel Hrovatič. Igrali smo po najboljših močeh, vendar se je videlo, da fantje rabijo še veliko treninga, da bomo lahko konkurirali najboljšim. Rezultat 2:0 (25:16, 25:5) za Žužemberk.

Tretja tekma in hkrati tekma neporaženih ekip turnirja, je bila težko pričakovana, kar se je odrazilo tudi na velikem številu gledalcev, ki so prišli spodbujati fante. Krka I je naredila preveč lastnih napak, da bi ogrozili zmago Žužemberka v prvem nizu, ki so ga dobili z 25:17. Drugi niz je pripadel borbeni ekipi Krke I, še posebej pohvale Žigi Kokalju, ki je bil nepopustljiv in neusmiljen do nasprotnikov. Zmaga Krke I 25:22. Tretji, odločilni niz, so pri Krki I začeli Erazem Jakše, Nejc Makarovič, Jaka Radoš in Žiga Kokalj. Žužemberčani so še enkrat dokazali, da so s prvo postavo trenutno premočan nasprotnik. Zmaga Žužemberka s 25 : 17 oziroma z 2 : 1 v nizih in s tem zagotovitev prvega mesta na turnirju.

Zmagovalec četrte tekme, med ekipama Krke II in Kostanjevice na Krki, se je boril za dodatno tekmo in obstanek na turnirju. Ker je bila zdesetkana ekipa Kostanjevice premagana s strani Krke II, je to pomenilo, da se v zadnji peti tekmi pomerita domačina, in sicer ekipi Krke I in Krke II.

Za izvedbo tekme, smo morali angažirati trenerja Andreja Praha (prišel je takoj po končanem šahovskem turnirju), ker je trener Luka Brulec še v pridobivanju licence za vodnje ekipe na tekmi.

Gledalci so napolnili telovadnico OŠ Bršljin, aganžma in motiv igralcev je bil na vrhuncu, tekma se je začela…. Prvi niz so po borbeni in dramatični igri, na razliko dobili igralci Krke I s 25:23. V drugem nizu, pa ni bilo več dvoma o zmagovalcu, saj ga je dokaj gladko dobila ekipa Krke I z rezultatom 25:9.

Z zmago na peti tekmi, si je ekipa MOK Krke I zagotovila 2. mesto na turnirju in s tem preboj v drugi del tekmovanja. Ekipa MOK Krke II, bo morala pa še veliko trenirati in čakati na naslednjo priložnost.

  1. KEKO OPREMA Žužemberk

  2. MOK Krka I

  3. MOK Krka II

  4. Kostanjevica na Krki

Zahvala za odlično izpeljan turnir in nadomeščanje 1. trenerja Andreja Praha gre trenerju Nejcu Rojcu, ki je takoj po turnirju vodil še mlajše člane MOK KRKE II v tretji ligi proti ekipi Logatca. Zahvala tudi vsem staršem za udeležbo njihovih fantov na turnirju in kanček potrpežljivosti.

Novim zmagam naproti.

MOK