V novomeški športni dvorani Marof sta se pomerila domača Krka in gostje iz Maribora. Zmage s 3:0 (-19, -14, -18) so se veselili gosti. Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 16 točkami Crnjanski.

1. DOL za moške, 12. krog
Krka – Maribor
0:3 (19:25, 14:25, 18:25)

Novo mesto, športna dvorana Marof, gledalcev: 100. Sodnika: Perčič Dejan, Zajec Rok
Krka: Ožbalt (L), Vrhovšek 9, Kosmina 10, Borin (L), Erpič U., Erpič G. 2, Kafol, Pucelj, Bregar , Lindič, Klobčar, Renko 1, Turk 2, Dimič. Trener: Jože Časar
Maribor: Crnjanski 16, Plesec 12, Planinšič , Mulec 5, Detela 5, Mejal, Križman, Uremovič 6, Virtič 1, Vrabl (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc

Foto galerijo najdete na naši Facebook strani!

Novomeški odbojkarji so tokrat poskusili z nekoliko drugačno postavo kot smo je bili vajeni doslej. Miha Bregar se je vrnil na mesto srednjega blokerja, na položaju korektorja pa je pričel Ivan Vrhovšek, na mestu podajalca pa je pričel Gašper Pucelj. Vajeti so na začetku tekme povsem prevzeli gosti. Z uspešnim servisom so Novomeščanom otežili postavitev napada, sami pa so bili v tej prvini zelo uspešni. Ob rezultatu 4:13 je bil trener domačih primoran vzeti že drugi polminutni odmor. Njegovi varovanci so nato le zaigrali nekoliko bolje. Na veselje domačih navijačev je prednost gostov začela kopneti, toda bližje kot na štiri točke zaostanka se niso uspeli približati.

Pričetek drugega niza je bil enak prvemu. Gostje so hitro povedli na račun lastnih napak domačinov. Mariborčani so nadaljevali z dobrim sprejemom, ki je bil osnova za visoko učinkovitost v napadu. Na drugi strani so imeli Krkaši povsem soliden sprejem, toda naveze podajalca in napadalcev niso delovale. Za goste je Uremovič po uspešnemu napadu dodal še as in rezultat je kazal 20:13 v korist njegove ekipe. Časar je poskusil še z menjavo podajalca, toda želenega učinka ni bilo. Drugi niz je z zvito potezo zaključil Planinšič.

V tretjem nizu je pri domačih namesto nerazpoloženega Turka priložnost dobil Renko. Na začetku niza so Krkaši uspeli držati korak s tekmecem, nato pa so vajeti prevzeli Crnjanski, Detela in preostali Mariborčani. Nekoliko močneje so pritisnili s servisom in takoj povzročile težave na sprejemu v domači vrsti. Gosti so pobegnili na varno prednost šestih točk, bilo je 12:18, to pa je bilo dovolj, da so niz varno pripeljali do konca in se tako veselili zmage s 3:0.

Ivan Vrhovšek, korektor domačih: “Tekmo smo začeli z nekaj nervoze. V nadaljevanju smo se nekoliko sprostili, toda v končnici storili preveč napak. V drugem nizu se je ponovila zgodba iz prvega. Ponovno smo storili preveč lastnih napak. Tretji niz smo sicer nekoliko bolje odprli, toda Mariborčani so le pokazali, zakaj so v zgornjem delu lestvice.”

Povezave