Ponovno okrnjena zasedba prve ekipe starejših dečkov Krke, ki je v soboto, 20. 1. 2018, v daljnem Kanalu ob Soči, v hramu kluba Salonit Anhovo, bojevito nastopila na obeh tekmah 2. kroga A lige zahod, je zasluženo iztržila drugo zmago.

Posadka Krke v zasedbi: očetje vozniki ter navijači Udovič, Hvala in Jakše ter trener Prah z igralci, kapetanom Jako Pavlinom (31/11), Matevžem Hvalo (1/7), Juretom Vidmarjem (12/6), Timotejem Pavličem (2/3), Joštom Brulcem (4/7), Erazmom Jakšetom (2/3), Janom Udovičem (1/3) in novincema Jako Golobom in Vidom Dovićem; se je v prvem setu prve tekme proti Črnučam ACH odlično reševala naletov Črnuč, ki so z bojevitejšo igro z majhnim številom napak in odličnimi napadi v primerjavi s tednom prej, ko so Črnučani ob porazu proti Krki prikazali manj zavzeto igro z večjim številom napak, uspeli ohranjati prednost ene do treh točk vse do rezultata 19 : 18 za Krko. Jure Vidmar je nato z dobro merjenimi začetnimi udarci močno pripomogel k odločilni seriji točk Krke, katere ni zaustavil niti zadnji odmor Črnuč pri zaostanku 18 : 21. Končni izid prvega niza je tako bil 25 : 18 za Krko.

Krka je v drugem nizu nadaljevala z zavzeto igro in majhnim številom neizsiljenih napak. Začetne udarce so odlično izvajali skoraj vsi, Pavlin in Vidmar pa sta v napadalnih akcijah bila pogosto uspešna. Drugi niz se je tako končal s 25 : 16 v korist Krke. Igralci Krke so se svoje druge zmage, dosežene brez poškodovanega Davida Cimermančiča, na koncu prešerno razveselili.

Svojih prvih igralskih izkušenj sta bila s krajšo minutažo deležna Jaka Golob in Vid Dović.

Krka je v prvi tekmi v obeh nizih nanizala vsega 11 neizsiljenih napak – 7 v prvem in le 4 v drugem nizu!

V drugi tekmi, proti enemu izmed favoritov za osvojitev 1. ali 2. mesta v tej skupini, so se Krkaši pogumno postavili po robu tehnično boljšim in natančnejšim igralcem Salonita Anhovo. Domačini so najvišje vodstvo dosegli že pri rezultatu 7 : 11 toda Erazem, Jaka, Timotej, Matevž, Jure in Jošt so poizkušali na najboljši način glede na svoje tehnično taktično znanje doseči še kakšno točko več. Po vodstvu Salonita z 18 : 22 se je Krki ponudila priložnost. Domačini so naredili nekaj neizsiljenih napak v napadu, Krka pa niti ene, ob tem pa je Krka uspela realizirati dva kontra napada. Krkaši so celo imeli tri set žoge – 24 : 23, 25 : 24 in 26 : 25, toda ravno neizsiljene napake so jih oddaljile od senzacije v Kanalu. Po 32-tih minutah je prvi niz zasluženo pripadel Salonitu s končnim rezultatom niza 31 : 29.

Drugi niz je sprejemalska vrsta Vidmar, Hvala in Pavlin doživela pravo točo dobro izvedenih začetnih udarcev Jeklina, Muniha, Faganela in najbolj Karnela ter že od samega začetka niza povsem izgubila stik z nasprotniki. Po vsega 20-tih minutah je Salonit slavil z osvojitvijo drugega niza – 25 : 12.

Na žalost se kažejo zelo slabi obeti za morebiten uspeh Krke v tretjem krogu, ko bodo doma, v OŠ Bršljin v nedeljo, 4. 2. 2018, Krkaši odigrali dve tekmi – proti Žužemberku ob 10. uri in proti Brezovici približno ob 14. uri najverjetneje najmanj brez dveh standardnih članov prve postave zaradi drugih obveznosti, nastop Davida Cimermančiča pa je še pod velikim vprašajem zaradi celjenja zahtevne poškodbe.

MOK