Na prelep sobotni dan, smo se z ekipo male odbojke Krke II odpravili na turnir repasaža v Kostanjevico na Krki. Na turnirju so sodelovale ekipe Kostanjevice na Krki, MOK Kočevja, ACH Zmajčki in KRKA II.

Prvo tekmo so odigrali ekipi Kočevja in Kostanjevice na Krki. Gostje iz Kočevja so bili boljši tako v prvem, kot tudi drugem setu in zmagali z 2:0 v nizih.

Druga tekma je bila med ekipama KRKE II in ACH Zmajčki. Kljub višini nekaterih igralcev Zmajčkov, se jih nismo ustrašili in odlično odigrali tako prvi kot tudi drugi niz. Prvi niz smo začeli z udarno postavo Bine Judež, Val Vrhovec, Jure Selan in eden boljših igralcev turnirja ter kapetan ekipe Gabrijel Laknar. Ekipno smo odigrali dober prvi set, naredili malo napak, tako na servisu, kot obrambi in napadu. Temu potrjuje tudi rezultat prvega niza, in sicer 25:13. V tem nizu sta v igro za nekaj točk stopila tudi Enej Fink in Kostja Skenderovič, ki sta opravila nalogo po svojih najboljših močeh. Drugi niz je KRKA začela v postavi Val Udovič, Arne Oblak, Matic Šturm in najboljši posameznik v tej postavi, Žiga Kastelic. Fantje so borbeno in solidno odigrali niz od začetka do konca in nasprotniku niso dovolili presenečenja. Svojih nekaj minut igre je doživel tudi Marcel , ki je predvsem serviral brez napake.

Zmaga KRKE II 2:0 (13,14)

Brez predaha smo odigrali tudi drugo tekmo proti Kočevju. Kočevje je imelo solidno ekipo z enim izstopajočim igralcem Drobničem (njegov oče, sedaj trener Kočevja, je bil dolgoletni član in kapetan prve članske ekipe MOK Krka Aleš Drobnič). Prvi niz smo začeli v standardni udarni postavi. Vendar pa so bili igralci Kočevja boljši nasprotnik tako v prvem, kot tudi v drugem nizu. V tej tekmi, so tudi dobili priložnost vsi igralci brez izjeme.

Zmaga Kočevja 2:0 (15,5)

Tekem pa še ni bilo konec. Zaradi izgubljene druge tekme, smo morali počakati na zmagovalca četrte tekme med poraženima ekipama Kostanjevice in ACH Zmajčkov. Igrali smo za končno drugo mesto na turnirju. Po ogorčenem boju in tekmi polni preobratov, je z 2:1 v nizih zmagala ekipa Kostanjevice.

Zmaga Kostanjevice z 2:1 (16,-17,22).

Zadnja tekma je odločala, katera ekipa bo druga na turnirju in se s tem uvrstila v 3. krog repasaža. Fantje obeh ekip so bili kljub odigranih dveh tekmah na višku zagnanosti. Začeli smo z enako postavo, kot ponavadi. Veliko je bilo nihanja v igri, priigrali smo si veliko prednosti, ki pa je nismo znali zadržati do konca, zato se je prvi niz končal v podaljških, in sicer s 26:24 v korist domače ekipe. Drugi niz smo z borbeno igro druge postave dobili z rezultatom 25:17, in dali prvi postavi možnost popravnega izpita. Tretji niz smo prevzeli pobudo, naredili nekaj točk prednosti, nato pa v sredini in predvsem v končnici niza popustili. Kar so nasprotniki z nekaj dobrimi servisi tudi obrnili v svojo korist.

Zmaga Kostanjevice na Krki z 2:1 (24,-17,22).

Čestital bi ekipi za dober pristop in borbo na turnirju. Za kaj več, nam je na žalost zmanjkalo malo sreče in znanja oz. koncentracije. Slednje bomo pilili neutrudno na treningih, sreča bo pa tudi prišla.

Hvala staršem za prevoz in podporo na turnirju, imeli smo se lepo.

MOK