Možnost za registracijo in igranje dveh ekip pri starejših dečkih (osnovnošolci do devetega razreda), smo vzeli resno in napravili ekipo Krke II, ki nastopa v “B” ligi. Ekipo smo sestavili iz fantov, ki so vsaj 2 leti mlajši in več, z namenom napredovanja, občutka za igro 6 na 6 in predvsem, da igrajo. Ne glede na to, da nekateri šele prvo leto trenirajo in nimajo nobenega znanja igralnega sistema…. Skratka, odigrali smo že 2 turnirja, čakajo nas še 3-je, torej vse skupaj 10 tekem. Rezultat ni pomemben, važno pa je, da fantje dajo vse od sebe in da pridobijo pomembne izkušnje.

Prvi turnir se je odvil 14.1. v Bršljinu. Gostili smo ekipi Mokronoga in Ljubljana volleya. Turnir je bil težko pričakovan s strani naših fantov tudi zaradi novih dresov, ki so jih končno dobili. Prvo tekmo smo igrali proti Mokronogu, sicer zgubili z 2:0, vendar je igralo vseh 12 fantov, kar je najpomembnejše. Prvi niz smo igrali v postavi Nejc Makarovič, Aljaž Kopina, Jaka Radoš, Žan Šuštarič, Lev Špes in Luc Hočevar Nahtigal. Fantje so nekateri bolj, drugi manj pokazali požrtvovalnost in željo po igri in zmagi. Za končni uspeh, nam je zmanjkalo malo izkušenj in sreče, saj smo prišli do 22 točke.

Drugi niz je odigralo drugih 6 fantov, v postavi Žiga Kastelic, Bine Judež, Aljaž Vidic, Žiga Kokalj, Gabrijel Laknar in Jure Selan. Tudi ti fanje so pokazali, da že znajo igrati odbojko in se jim ni bilo težko prilagoditi sistemu igre. Prišli smo do 20 točke.

Zmaga Mokronoga 2:0 (22,20).

Naslednja tekma je bila med ekipama Mokronoga in Ljubljana volleya. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik, pokazali so tudi več znanja in borbe. Igrali so sistem 5:1, se pravi z enim podajalcem v ekipi, tak sistem se potem igra tudi v članskih konkurencah in 3 nadgradnje več od našega 6:0 sistema.

Zmaga Ljubljana Volley 2:0 (20,14).

V tretji tekmi turnirja sta se pomerili ekipi KrkeII in Ljubljana volley. Postavi sta bili identični tako prvi set, kot tudi drugi set proti Mokronogu. V obeh nizih, pa je bila Ljubljana volley močnejša in zasluženo zmagala.

Zmaga Ljubljana Volley 2:0 (16,8).