V 3. krogu državnega prvenstva A lige zahod so starejši dečki ponovno prikazali borbenost in zavzetost. Na tretjem turnirju, ki se je odvijal v nedeljo, 4. 2. 2018, v domači telovadnici OŠ Bršljin v Novem mestu , so dečki prikazali zelo dobro igro v obeh tekmah. V prvi tekmi prvega niza proti Žužemberčanom, ki so nastopili brez dveh standardnih igralcev prve postave, se je šesterka Matevž Hvala (3/1), Jure Vidmar (3/1), Erazem Jakše (0/3), David Cimermančič (5/0), Jaka Pavlin (8/3) in Jošt Brulc (2/2) dobro upirala favoriziranim gostom do 17:16 za goste. Nato so Žužemberčani izboljšali igro blok obrambe ter s hitrimi akcijami v napadu uspeli priti do usodne razlike petih točk. Niz se je končal s 25 : 20 v korist Žužemberka. Drugi niz so bolje pričeli Žužemberčani, ki so spet z dobro igro blok – obramba in učinkovitimi akcijami v napadih hitro prišli do vodstva s 6 : 1.  Z igro niso popustili, vodo na žužemberski mlin pa so dodali še igralci Krke, ki so bili v nekaterih akcijah manj odločni oziroma so v obrambnih akcijah in pri organizaciji napadov reagirali prepočasi. 25 : 13 je bil tako končni izid drugega niza in zmaga je pripadla Žužemberku z 2 : 0 v nizih. Krka je v dveh nizih napravila le 9 neizsiljenih napak, vseli pa dejstvo, da so sprejemalci Krke popravili sprejem!

Druga tekma med prvima favoritoma skupine A  med Žužemberkom in Salonitom je trajala kar 70 minut. Zanimivo je, da je bil zadnji, odločilni niz najdaljši. Po 27 – tih minutah tretjega seta so se zmage veselili Žužemberčani z 19 : 17. Obe ekipi sta prikazali vrhunsko odbojko za to starostno kategorijo tako, da so lahko dečki Krke, namesto, da bi se kratkočasili s telefoni ali kakšnimi drugimi nepotrebnimi opravili med čakanjem na svojo tekmo, pozorno spremljali raznovrstne kvalitetne akcije vseh odbojkarskih elemntov igre obeh ekip.

V tretji tekmi so igralci Salonita v prvem nizu proti Brezovici še žalovali  zaradi tesnega poraza proti Žužemberku  in zaradi tega naredili več nepotrebnih napak v napadih. Brezovčani so izenačili na 18. točki, potem pa so Salonitovci prestavili v višjo prestavo, izboljšali učinkovitost začetnih udarcev ter z bolje merjenimi napadi le strli odpor Brezovice – 25 : 20 za Salonit. Igralci Salonita so stopnjevali pritisk z začetnimi udarci že na začetku drugega niza ter hitro povedli s 13 : 7. Ritem igre so zadržali in tako zasluženo zmagali še drugi niz s 25 : 16 ter dobili tekmo z 2 : 0 v nizih.

Zadnja tekma turnirja je potekala med domačo Krko in gosti z Brezovice.  Domači odbojkarji, kapetan Jaka Pavlin (20/1), David Cimermančič (7/3), Jure Vidmar (4/4), Matevž Hvala (3/1), Jošt Brulc (1/0) in Erazem Jakše (1/0) so igrali zelo motivirano in so v začetku prvega niza zadržali  nalet gostov po zaostanku s z 2 : 4. V obrambnih akcijah so Krkaši poizkušali posnemati odlične odbojkarje iz Kanala in Žužemberka ter bili v tem element uspešni. Skoraj brez napak so Krkaši izvajali vse odbojkarske elemente, Jaka Pavlin pa je s svojimi napadi povedel Krko na 9 :7. Po odmoru na zahtevo trenerja gostov Isteniča je Brezovica prek visokega Kržiča znižala na 8 : 9. Zgrešen servis je domače vrnil v vodstvo za 2, ki pa je zaradi  dobro izvedenih začetnih udarcev Pavlina ter  dobre obrambne igre in napadi prek Cimermančiča in Vidmarja povedla   na 13 : 8. Prednost so ob visokem ritmu domačini zadržali in zmagali prvi niz s 25 : 20. V drugem nizu so Krkaši zadržali visok ritem igre in povedli s 7 : 2. Brezovica je odgovorila z dobrimi začetnimi udarci Štrumelja in z uspešnimi bloki Kržiča in Štrumelja. Ob nekaterih dolgih akcijah je posledično ritem igre Krke nekoliko padel, hitrost posameznih igralcev ni bila več optimalna.

Krka je vodila le še za točko – 10 : 9.  Po nekaj globokih vdihih pa so Krkaši ponovno prešli v ofenzivo: začetne udarce je odlično izvajal povratnik in še delno poškodovani David Cimermančič , izkazal se je tudi v nekaterih bravuroznih obrambnih akcijah, tudi preostali soigralci so polovili nekaj težkih žog, Pavlin in Vidmar pa sta z napadi nizala točke – 19 : 9 za Krko. Ob izvajanju začetnih udarcev se je odprlo še Juretu Vidmarju in svojo ekipo je popeljal naprag zmage – 23 : 10. Brezovčani pa se niso predali – z začetnimi udarci Resnika so dosegli nekaj točk, zbranost sprejemalcev je padla misleč, da je že konec. Pri 15 : 24, 16 : 24 in 17 : 24 so se igralci Krke nemočno ozirali proti trenerju Prahu, kot da bi pričakovali, kdaj bo vzel minute odmora.   Ko je trener Prah reagiral z glasnimi navodili in spodbudami, je Krka ponovno zaigrala bolj zbrano. Zadnjo točko je dosegel Pavlin z varanjem – 25 : 17 oziroma 2 : 0 za Krko. Igralci Krke, katerim so pomagali rezervni igralci Vid Dović, Jan Udovič, Borut Hočevar in Jaka Golob predvsem s spodbudami, so napravili v dveh nizih samo  9 neizsiljenih napak.

Sodniški zbor  v sestavi Tanja Koren, Tin Malenšek in Simon Štamcar,  je profesionalno in kvalitetno opravil svoje sodniško delo ter si za prikazano sojenje zasluži posebno pohvalo!

MOK