V nedeljo smo se z ekipo kadetov zgodaj odpravili na turnir B lige v Žirovnico. Za prevoz so poskrbeli starši igralcev: oče Šimc, mama Smolič in oče Petković.

Za kadete so nastopili: Šetina Domen, Pavlin Jaka, Šimc Aljaž, Petković Jaka, Peterlin Tim, Jaklič Tit, Cimermančič David, Fink Aljaž in Gašpar Benjamin.

V prvi tekmi  smo se pomerili z vrstniki iz Kranja, ki so mlada ekipa in si predvsem nabira izkušnje z igranjem v B ligi. Ekipa Krke v postavi Gašpar, Jaklič, Fink, Šetina, Šimc, Pavlin in Peterlin so svojo nalogo opravljali ravno dovolj dobro, da smo oba niza gladko pripeljali do konca, 25:18 in 15:08.

Krka – Triglav Kranj II, 2:0 (25:18, 25:08)

V drugi tekmi smo se pomerili z domačini iz Žirovnice, ki so bili enakovreden in  trd nasprotnik. Začeli so odlično na servisih, ki so kasneje nekoliko pojenjali, ampak ravno dovolj dobro, da so nas zamajali in ob že tako neučinkovitem napadu, še otežili doseganje točk. Do konca niza smo jih uspeli celo športno prelisičiti in dobiti niz tesno s 27:25. V drugem nizu nam je začelo zmanjkovati moči, nekaterim pa tudi koncentracije. Pavlin in Petkovič sta imela težave s koncentracijo, Fink in Jaklič z zaključki v napadu, Šetina na sredini pa ni dobival veliko priložnosti v napadu, kar je posledica ogromno zapravljenih protinapadov že pri prvem odboju, ko žoga ni končala na svojem mestu blizu mreže med cono 2 in 3. Borili smo se, vendar nam je v drugem nizu zmanjkalo kvalitete in niz smo pošteno izgubili s 25:19. V tie breaku se je ponovil prvi niz, ko smo se borili do same končnice izenačili in niz dobili, tokrat nam to ni uspelo. Po zaostanku z 12:14, smo izenačili na 14:14, nato pa zapravili vrsto lahkih protinapadov in podaljšani niz izgubili z 19:17. Škoda, vendar zasluženo. Žirovničani so v zaključkih napadov pokazali več mišic in to je bilo odločilnega pomena.

Krka – Žirovnica, 1:2 (27:25, 19:25, 17:19)

V nedeljo nas čaka še zadnji turnir v B ligi, ko v goste prihaja ekipa Kočevja in Žirovnice. Turnir se bo začel ob 10. uri v telovadnici Bršljin.

Povezave