V soboto, 10.2. 2018, so mlajši člani nastopili v 15. krogu 3. DOL zahod. Gostovali so pri vrstnikih iz Ljubljane. Črnuče ACH III so bile boljši nasprotnik in zasluženo zmagale z 3:1.

3. DOL zahod, 15. krog
Črnuče ACH III – Krka II
3:1 (19:25, 26:28, 27:25, 25:15)

Za Krko II so nastopili: Mark Pečnik, Leon Gorše, Tadej Mohorčič, Benjamin Gašpar, Jaka Petković, Fran Brkopec, Domen Šetina, Maj Mišjak, Aljaž Fink in Tit Jaklič.

Tako kot se je začelo, tako se je tudi nadaljevalo in končalo. Redko se zgodi, da pri odbojki pride do velikega psihološkega zasuka. Če dobro začneš tekmo, po navadi tako tudi igraš, pa če tudi na koncu izgubiš. Naša ekipa je začela v postavi Pečnik in Gorše na sprejemalcih, Brkopec in Šetina na blokerjih, Gašpar podajalec in Mohorčič korektor. Libero je bil Mišjak Maj.

Kapetan Pečnik spet ni imel svojega dne. Svoje so naredili izpiti na fakulteti, ki so mu pobrali preveč moči, da bi se lahko pošteno skoncentriral in odigral tako kot zna. Že v prvem nizu ga je hitro zamenjal Fink, ki je nekoliko stabiliziral sprejem, bil pa neučinkovit v napadu, kjer mu manjka še nekaj mišic. Gorše je po poškodbi odigral svojo prvo tekmo in ostal na igrišču skoraj do konca, ko ga je zamenjal premierno prvič na tekmi 3. DOL Tit Jaklič. Podajalca sta imela glede na sprejem izredno težko nalogo in sta redko dostavila žogo tako kot je treba. Psihološki moment je izredno vplival na Mišjaka in Gašparja, ki sta popolnoma podlegla slabemu začetku in se nista več sestavila do konca tekme. Tako kot treniraš, tako tudi igraš ni vedno zlato pravilo. Nekateri športniki imajo velike težave nastopati, zelo pridno in radi pa trenirajo. Takšne sorte odbojkarjev imamo tudi v naši ekipi…kar nekaj je takšnih in minilo bo še veliko sodniških piskov, da se bomo naučili tudi tekmovati.

V četrtek nas čaka zaostala tekma proti ekipi Ljubljana Volley I, ki je izkušena ekipa in bo primeren izziv za naše mlade odbojkarje, da pokažejo drugačen obraz kot za pusta hrusta, ko so bili skoraj neprepoznavni. V soboto v goste prihaja ekipa GO Volley, ki smo jih presenetili v Prvačini in bodo tokrat nabrušeni, da nam vrnejo za poraz pred novim letom.

Povezave