V zaostali tekmi 14. kroga 3. DOL zahod je ekipa mlajših članov Krke, 15.2. 2018, gostovala v Ljubljani pri ekipi Ljubljana Volley. Po izenačenem dvoboju so na koncu slavili domačini z rezultatom 3:1.

Za Krko II so nastopili: Marko Pečnik ©, Tadej Ogulin, Tim Peterlin (L), Jaka Petković, Benjamin Gašpar, Aljaž Fink, Sašo Gotenc, Tadej Mohorčič, Jaka Pavlin, Fran Brkopec, Domen Šetina in Tit Jaklič.

Po slabše odigrani tekmi v prejšnjem krogu, ko smo bili na tekmi proti Črnučam neprepoznavni, smo tokrat odigrali bistveno bolje in bili enakovreden nasprotnik starejši ekipi iz Ljubljane. Veliko nam pomeni povratek Gotenca, ki je na sprejemu prinesel stabilnostin v napadu prodornost, ki nam je manjkala brez njega. Tudi tokrat je bil Sašo naš najuspešnejši napadalec. V prvem nizu so nam Ljubljančani pobegnili v začetku in nismo se uspeli vrniti v igro ter niz hitro zaključili z rezultatom 25:16.

V drugem nizu je bolje začel delovati servis, Ljubljana Volley je storila nekaj več napak, umirili pa so se tudi njihovi serverji. Igra v bloku in obrambi je stekla bili smo popolnoma enakovreden nasprotnik. V končnici se je tehtnica prevesila na njihovo stran in bilo je 25:22 in dva nič v nizih.

Kljub izgubljenemu nizu smo se prepričali, da smo lahko konkurenčni in ta psihološki moment smo v tretjem nizu tudi izkoristili ter zaigrali odločneje.  Bolje smo servirali, bili uspešni v obrambi in zaključevali protinapade niz prepričljivo dobili z 25:19.

V četrtem nizu nam ni uspelo začeti po načrtih in hitro smo si priigrali zaostanek. Zaostanka nikakor nismo uspeli uloviti, zato smo po črnih  minutah, ko na mreži ni uspel zaključiti Gotenc, iz druge linije pa Ogulin, opravili dvojno menjavo. Namesto podajalca Petkoviča je vstopil Gašpar, namesto Ogulina Pavlin, sicer še starejši deček, vendar eden naših najbolj nadarjenih mladih odbojkarjev. Jaka se je takoj izkazal in neustrašno zaključil prvo žogo in na to še dve. Zopet smo Ljubljančanom dihali za vrat, vendar v zadnjih trenutkih tekme zopet nismo uspeli unovčiti ponujenih priložnosti. Ekipa Ljubljana Volley je zasluženo zmagala, za mlado Krko pa je bila to še ena odlična izkušnja več.

V soboto nas čaka povratna tekma z GEN-I Volley, ki prihajajo na gostovanje v Novo mesto; tekma bo ob 16. uri. Vikend program se bo zaključil v nedeljo s kadetskim turnirjem v OŠ Bršljin z začetkom ob 10. uri. »NBA« ritem tekem je odlična priložnost za neposredno spremljanje napredka ekipe in igralcev, ki bodo v kratkem času odigrali štiri tekme.

Povezave