V soboto so mlajši člani v Bršljinu odigrali 16. krog 3. DOL zahod in po izenačeni tekmi premagali ekipo Go Volley II z rezultatom 3:0.

3. DOL zahod, 16. krog
Krka II – Go Volley II
3:0 (25:21, 25:22,25:23)

Za mlajše člane so nastopili: Mark Pečnik ©, Gorše Leon, Tadej Ogulin, Jaka Pavlin, Fran Brkopec, Domen Šetina, Tim Peterlin (L), Maj Mišjak (L), Matic Hren, Benjamin Gašpar, Jaka Petković, Tit Jaklič, Tadej Mohorčič.

Po četrtkovi predstavi v Ljubljani smo na petkovem treningu ostali brez Gotenca, ki je začutil bolečino pod kolenom in v soboto ni mogel pomagati ekipi. V ekipo se je po šolskih obveznosti vrnil Gorše, ki je odigral svojo drugo tekmo v letošnji sezoni. Skupaj s Pečnikom sta tvorila sprejemalski par, na srednjih blokerjih standardna dvojica, Brkopec in Šetina, ki bo kmalu dobila konkurenco, na liberu je ponovno dobil priložnost Peterlin ter na korektorju Ogulin.

Ekipa Go Volleya je po letih primerljiva z našo, igralci imajo dobro tehnično znanje in dvoboj je bil tako kot kaže rezultat izenačen v vseh nizih tekme.  V vseh nizih smo šele v končnicah dodali kolikor je bilo potrebno za uspešen zaključek tekme. Začeten pritisk servisov na Peterlina je Primorcem prinesel uspeh, kasneje ko je Tim vklopil skoraj vse motorje, pa so spremenili taktiko in se lotili Goršeta, ki v sprejemu še ni tako gotov in suveren kot je bil pred poškodbo. V napadu je bil Leon naš najboljši mož in je uspešno zamenjal Gotenca. Ogulin in Pečnik sta imela v napadu več težav, veliko tudi na račun nenatančnih podaj Petkovića, ki še ni ujel konstantnosti pri podaji in tako včasih povzroča svojim napadalcem obilo težav ujeti pravi timing zaleta. Pravzaprav se lovita še oba naša mlada podajalca; tako Jaka kot Benjamin še nista utrdila specifične tehnike zgornjega odboja, ki je značilen za igralno mesto podajalca. S sistematičnim delom in ogromno ponovitvami bosta utrdila tehniko ter pridobila na natančnosti in takrat bo našim napadalcem bistveno lažje.

V procesu treninga poudarjamo tehniko in taktiko blokiranja, saj želimo biti v fazi branjenja nasprotnikovega napada najboljši že v prvi vrsti obrambe – bloku. Počasi se že vidijo rezultati, saj smo na tekmi videli sicer še veliko tehničnih napak pri izvedbi, vendar pa tudi nekaj zelo lepih tako enojnih kot tudi dvojnih in spet tudi en trojni blok. V povezavi z dobrim blokom je uspešna tudi talna obramba v polju, ki ima na dobro postavljen blok bistveno lažje delo dvigniti tako močne napade kot tudi varane udarce.

Želimo si, da ekipa obdrži zmagovalni moment tudi za težko gostovanje v Kanalu ob Soči, ki mlade odbojkarje Krke čaka v petek, 23.2., ob 20. 30 uri.

Mark Pečnik, kapetan mlajših članov: “Zadovoljen sem, da smo izenačene končnice uspeli zaključiti v našo korist. Vesel sem, da se po poškodbi vrača Leon Gorše, pohvalil pa bi tudi mladega Jako Pavlina, ki je v pravem trenutku v našo igro vnesel prepotrebno energijo.”

Povezave