Kadeti so v nedeljo, 18.2. 2018, v domači telovadnici OŠ Bršljin na zadnjem turnirju B lige v skupini D, gostili ekipi Kočevja in Žirovnice. Za dve zmagi so odigrali pet nizov, štiri dobili in enega izgubili.

Za kadete Krke so nastopili: Domen Šetina ©, Tim Peterlin, Jan Lindič, Jaka Pavlin, Aljaž Fink, Tit Jaklič, David Cimermančič, Jaka Petković, Benjamin Gašpar, Matevž Blažič, Aljaž Šimc, Jure Vidmar, Ernest Strgar.

Rezultati turnirja

  • Krka – MOK Kočevje 2:0 (25:22, 25:19)
  • MOK Kočevje – Žirovnica 1:2 (24:26, 25:23, 10:15)
  • Žirovnica – Krka 1:2 (18:25, 25:22, 7:15)

Po sobotni ligaški tekmi v 3. DOL, je bil turnir že tretje tekmovanje v enem tednu in pričakovano je bilo nekaterim igralcem aktivacija za še eno tekmovanje s psihološkega vidika težje kot nekaterim, ki niso nastopili vseh treh tekmovanjih. Malo je pripomogla tudi dopoldanska ura in slabe prehranjevalne navade, ker nekateri še vedno ne vstajajo dovolj zgodaj, da bi pred tekmovanjem tudi zajtrkovali in si v športno torbo poleg bidona  pripravili še snack za potrebe tekme in manjšo malico za potrebe turnirja.

Prva tekma je bila zato predvsem boj Krka proti Krki. Zbujanje je potekalo tako dolgo, da so kočevarji ves čas ohranjali stik in gojili upanje za osvojitev niza, nas pa ohranjali v negotovosti. Ob koncu obeh nizov smo vendarle dodali nekaj več in servirali bolje in natančneje in odločili oba niza v svojo korist globoko v drugi polovici obeh nizov. Končni rezultat tekme je bil 2:0 (22, 19).

Po tekmi smo se zelo resno pogovorili v garderobi in skušali prebuditi željo po igranju odbojke z veseljem po nastopanju in kazanju znanja ter nadigravanju nasprotnika, ki jo pogosto pogrešamo v tej generaciji mladih odbojkarjev.

Medtem so tekmo že začeli odbojkarji Kočevja in Žirovnice. Tekma je bila celotno srečanje izenačena in zmagovalca je dal šele tretji podaljšani niz. Uspešnejši so bili Žirovničani.

Zadnja tekma na turnirju med ekipama Žirovnice in Krke je dala končnega zmagovalca D skupine.  Po pričakovanjih je bila tudi povratna tekma izenačena, tako kot tista pred tednom v Žirovnici. Odziv igralcev po sestanku v garderobi je deloval, vsaj začasno, saj smo prvi niz začeli zelo odločno in takoj pokazali, da bomo v svoji dvorani naredili vse, da ostanemo neporaženi. Skozi niz smo si priigrali večjo prednost in priložnost za servis je v končnici dobil tudi naš najmlajši član ekipe, Jure Vidmar. Izvedel je skok servis z rotacijo, ki pa se mu tokrat ni posrečil, saj je bil »nahrbtnik« pretežak. V zaključku je vstopil tudi Cimermančič, ki je zamenjal Jakliča, da začuti ekipo in vzdušje za drugi niz.

V drugem nizu je namesto Jakliča začel Cimermančič, poleg Pavlina tudi še starejši deček in bo v kategoriji kadetov igral še naslednji dve leti. Žirovnica je imela dva odlična serverja, podajalec in korektor sta odlično servirala in takoj ko so zagledali Cimermančiča, je David postal njihova tarča. Dva zanesljiva sprejema nismo uspeli realizirati, potem po dveh slabih sprejemih dve slabi podaji in napaki v napadu in rezultat je bil 4:0; kot bi dan pred tem gledal tekmo članov v prvi ligi. Namesto Petkovića je priliko dobil Gašapr ,Davida vseeno nismo menjali in pustili da se ekipa postavi na noge brez menjave sprejemalca ter uspelo se nam je delno pobrati. V zaključku je najprej vstopil Tit, ki je zamenjal Davida ter Ernest Strgar, ki je premierno dobil priložnost v kategoriji kadetov. Ko je najprej »pokasiral« blok out, je nato po doseženi točki ekipe dobil priložnost še za servis in bil pri tem uspešen in ni napravil napake, ampak zanesljivo opravil svojo nalogo. Najprej z asom, nato pa z  zgrešenim servisom Petkovića se je niz zaključil v prid Žirovnice  s 25:22. V tretjem nizu so igralci Krke zopet bolje začeli in pokazali v tistem trenutku ogromno željo po dokazovanju, borbenosti in nadigravanju nasprotnika. Pri tem je odlično sodelovala tudi rezervna klop, kjer je prednjačil Matevž Blažič s svojimi »bojevniškimi vzkliki« in tako močno doprinesel k pozitivni energiji ter naboju ekipe na igrišču. V enakem ritmu smo nadaljevali do konca niza in Žirovničanov nismo več spustili blizu po menjavi strani. Z zmago v tretjem nizu, smo osvojili prvo mesto skupini D in tako uspešno končali tekmovanje v B ligi.

Kadeti bodo nadaljevali s treningi in igranjem v 3.DOL, konec marca bodo sodelovali na mednarodnem turnirju Spring Cup  2018 v Kranju, nato pa še na kakšnem ob zaključku sezone, da pripravimo ekipo za naslednjo sezono, ko bomo fizično in tehnično močnejši in bodo naši cilji najvišji.

Povezave