V zaostali tekmi 16. kroga 1. DOL sta se pomerila ACH Volley Ljubljana in novomeška Krka. Tekma se je zanesljivo, s 3:0 (15, 19, 14), končala v prid slovenskih prvakov.

1. DOL za moške, 16. krog
ACH Volley – Krka
3:0 (15, 19, 14)

Hala Tivoli, 16. krog 1. DOL, število gledalcev: 35, 1. sodnik: Kern Matjaž (Kranj) , 2. sodnik:  Tomec Eva (Novo mesto).
ACH Volley Ljubljana: Flajs (15), Đirlić (11), Babkov, Kovačič, Pavlović (8), Satler (2), Pleško (8), Brulec, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik (5).
Krka: Ožbalt, Erpič G., Vrhovšek (4), Kosmina (10), Borin, Erpič U. (2), Kafol, Pucelj, Bregar (10), Lindič, Klobčar, Renko (7), Turk, Dimič.

Srečanje so bolje začeli domačini, ki so si hitro  nabrali 7 točk prednosti (8:1). Slovenski prvaki so brez težav v napadu zaključevali žoge, ki jih je podajal izkušeni Satler. Prednost so zahvaljujoč tudi napakam gostujoče ekipe uspeli ohranjati (16:9). V končnici zmaji niso dovolili, da bi prišlo do preobrata in z asom Pleška zaključili niz z rezultatom 25:15.

Uvod drugega niza je bil precej bolj izenačen, saj so Dolenjci do prvega tehničnega odmora zaostajali le za točko (8:7), nato pa so s čvrsto obrambo Ljubljančani pobegnili na 4 točke prednosti (16:12). Zmaji so prikazali izjemno borbenost in iz nemogočih položajev priigrali spektakularne točke, ter ponovno prevladali na igrišču (25:19).

Tretji niz se je začel podobno kot prvi – vodstvo slovenskih prvakov z 8:2.  Tudi v nadaljevanju so prikazali konstantno igro in do drugega tehničnega odmora prednost še povišali (16:7). Z dvojnim blokom Videčnika in Dirlića so zmaji priigrali dve zaporedni točki (20:11, 21:11), z napako na servisu gostov pa so tekmo v svojo korist zaključili zmaji z rezultatom 25:14.

Andrej Flajs, kapetan ekipe ACH Volley Ljubljana: ”Pred današnjo tekmo smo vedeli, da je razlika med obema ekipama visoka, vendar smo jo povsem resno vzeli. Nanjo smo se dobro pripravili, na igrišče pa smo odšli s pravim pristopom. Mislim, da smo skozi celotno tekmo držali soliden sprejem in se p prav tako dobro držali taktičnih navodil, ki smo jih dobili. Zadovoljen sem z novo zmago in novimi tremi točkami.”

(vir: odbojka.si / ach volley)

Odbojkarje Krke v soboto čaka izjemno pomembna tekma. V zadnjem krogu prvega dela sezone bodo v športni dvorani Marof gostili odbojkarje GEN-I Volleya, neposrednega tekmeca v boju za obstanek v prvi ligi. Tekma bo ob 20. uri v športni dvorani Marof. Vabljeni, podpora s tribun bo še kako dobrodošla!

Povezave