V 18. krogu 1. DOL sta se v športni dvorani Marof pomerila Krka in Gen-I Volley. Zmage s 3:2 (-19, 19, -22, 24, 15) in s tem pomembne točke v boju za obstanek so se veselili novomeški odbojkarji.

1. DOL za moške, 18. krog
Krka – GEN-I Volley
3:2 (19:25, 25:19, 22:25, 26:24, 17:15)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 24. februar 2018, gledalcev: 100. Sodnika: Miklošič Sonja, Oman Miha
Krka: Ožbalt (L), Erpič G. 8, Vrhovšek 15, Kosmina 12, Borin (L), Erpič U., Kafol, Pucelj 5, Bregar 18, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 16, Dimič.
GEN-I Volley: Filiputti 10, Gadnik 23, Nanut 1, Godnič 4, Krašna, Paliska 10, Marc (L), Kavčič 4, Marušič 5, Perović 20.

Dvoboj zadnjeuvrščenih moštev prve lige so bolje odprli gosti. Po uspešnem napadu Paliske za vodstvo gostov z 8:12 je domači trener Časar prvič posegel po minuti odmora. Po bloku Paliske so gostje odšli na drugi tehnični odmor z lepo prednostjo šestih točk. Poskus približevanja domačih je z dvema asoma prekinil Perović. Domače je v igri skušal obdržati Turk, toda novogoriški odbojkarji so niz varno pripeljali do konca in slavili z 19:25.

Drugi niz je bil bolj izenačen, potregel pa je tudi z nekaj lepimi izmenjavami. Kapetan domačih je soigralce na drugi tehnični odmor popeljal z dvema točkama prednosti. Gostje so z dvema močnima servisoma Paliske hitro ujeli priključek na 18. točki, zatem pa so osvojili vsega točko. Do konca niza je sledil delni rezultat 6:0 v korist domačih. Z blokom je goste načel Pucelj, as je pristavil Vrhovšek, niz pa je z dvema zvitima napadoma zaključil Kosmina.

V tretji niz so odločneje stopili gosti. Podaje in napadi domačih niso našli želenega cilja in GEN-I je po asu Perovića pobegnil na 6 točk prednosti. V nadaljevanju so novomeški odbojkarji le zaigrali bolje. Dva uspešna bloka sta jim dala energije in hitro so zaostanek zmanjšali na vsega točko. Nalet domačih je s polminutnim odmorom uspešno prekinil novogoriški trener, vseeno pa so na drugi tehnični odmor s točko prednosti odšli domači. V izenačeni končnici so več pokazali gosti. Pri rezultatu 21:23 so ustavili Turkov napad. Prvo zaključno žogo gostov je domačim še uspelo ubraniti z uspešnim blokom, drugo pa je izkoristi razpoloženi Perović. S tem je gostom že zagotovil minimalno, a pomembno točko v boju za obstanek.

Po izgubljenem nizu je bilo v domači vrsti precej nervoze, kar so s pridom izkoristili odbojkarji GEN-I Volleya. Večji del niza so Krkaše držali na varni razdalji treh točk. V zaključku so Novomeščani z blokom Kosmine zmanjšali zaostanek na 20:21. Prvo zaključno žogo je z zgrešenim servisom gostom podaril Erpič. Bregar je nato z blokom zaustavil poskus Gadnika. Pri izenačenju na 24. točki so gosti storili napako, Krkaši pa so dano priložnost zgrabili z obema rokama in z blokom Puclja tekmo poslali v peti niz.

Na menjavo igralnega polja so domači odšli z dvema točkama prednosti. Gostje so po zaslugi dveh uspešnih napadov in asu Marušiča izid poravnali na 10. točki. S podobno mero je vrnil Erpič in  z asom popeljal domače v vodstvo s 13:11. Prvo zaključno žogo je domačim z atraktivnim napadom priigral Vrhovšek. Borbeni gosti se niso predali, a v razburljivi končnici so nekaj več zbranosti le pokazali domači odbojkarji. Četrto zaključno žogo je priigral Bregar, po uspešnem napadu Turka pa so se gosti, sicer po uspešni obrambi, le spogledali, žoga pa je na veselje domačih odbojkarjev in publike padla na tla.

Gašper Pucelj, podajalec novomeške Krke: “Preveč smo grešili v osnovnih elementih. K sreči je na koncu tekmec storil več napak, tako da smo uspeli tekmo obrniti v našo korist.”

Prvi del sezone je tako končan. Novomeščani so uspeli premagati neposrednega tekmeca v boju za obstanek. Žal si niso priigrali želenih treh točk, so pa zaostanek za GEN-I zmanjšali na dosegljivih 6 točk. Za zagotovitev obstanka v 1. ligi jih tako čaka še veliko dela. Boj za obstanek bodo bili v zeleni skupini, kjer bodo poleg Krke nastopile še ekipe GEN-I Volleya, Črnuč in Triglava. V prvem krogu zelene skupine bodo v soboto, 3. marca, Krkaši gostovali pri GEN-I Volleyu, Črnuče pa bodo gostile Triglav.

V modri skupini bodo sezono nadaljevali odbojkarji ACH Volleya, Salonita, Panvite, Calcita, Maribora, po zmagi v zadnjem krogu pa so se skozi šivankino uho v modro skupino prebili še odbojkarji iz Hoč.

Ostali rezultati

Hoče – Panvita Pomgrad 3:1 (16, -18, 21, 25)
Calcit Volley – Maribor 3:0 (16, 27, 23)
Krka – GEN-I Volley 3:2 (-19, 19, -22, 24, 15)
Črnuče – Salonit Anhovo 2:3 (24, -21, 19, -11, -10)
ACH Volley – Triglav Kranj 3:0 (17, 14, 16)

Povezave