V petek, 23.2. 2018, so mlajši člani nastopili v 17. krogu 3. DOL. Če je bila tekma s Črnučami III slab dan, je bila ta tekma še slabša. Do konca tekme nismo našli recepta za izredno mlade in borbene Kanalce.

3. DOL zahod, 17. krog
Salonit Anhovo II – Krka II
3:0 (18, 25, 23)

Za mlajše člane so nastopili: Mark Pečnik ©, Tim Peterlin, Fran Brkopec, Domen Šetina, Sašo Gotenc, Tadej Ogulin, Benjamin Gašpar in Jaka Petković.

Ker nas je šlo na tekmo samo osem, kakšnih posebnih možnosti za prilagajanje žal nismo imeli. Na sprejemu sta začela Gotenc in Pečnik, korektor Ogulin, podajalec, Petković, blokerja Brkopec in Šetina ter libero Tim Peterlin.

Začetek tekme je nakazal kam bi tekma lahko šla. Kot se je zgodilo že ničkolikokrat, po slabšem začetku v odbojki izredno težko prihaja do preobratov. V iskanju pravega ritma in ob podaljšanem negativnem psihološkem momentu, smo videli, kako pomembna je psihološka priprava na nasprotnika.

V psihološkem smislu, lahko po tekmi ocenimo, da pristop nosilcev igre zagotovo ni bil pravi. Najstarejši v ekipi niso prepričali mlajše kako pomembno je, da je pristop in spoštovanje nasprotnika najpomembnejši pri pripravi na tekmo. Mlajši so tej ležernosti podlegli in se kasneje pod neugodnim rezultatom niso več znali pobrati na noge in ob tem kazali veliko nihanja v igri. Petković je med tednom dobro treniral, med tekmo pa pozabil na ne igramo več visoke ali pa pol lok žoge na idealen sprejem. Sprejemalca Pečnik in Gotenc tudi nista blestela. Če je Gotenc še nekaj sprejel, je Pečnikov sprejem z nizko parabolo in stran od mreže onemogočal raznovrstno igro. Gotenc v začetku prvega niza ni zaključil 5 žog in mladi Kanalci so pobegnili na 7:2, 8:4. pri rezultatu 12:7 za Salonit smo naredili menjavo z Gašparjem, ki ni vajen igrati na igralnem mestu sprejemalca, zato je na pomoč priskočil Ogulin, ki sicer nima straha sprejemati, vendar  ga omejujeo bolj tehnične stvari, tako da smo v tem nizu izgubili predvsem zaradi slabšega sprejema in niz končali na 18 točki.

V drugem nizu smo Gašparja postavili v diagonalo s Petkovićem, Ogulin pa je zamenjal Gotenc ana sprejemu, ki se je počutil preslabo, da bi lahko resno pomagal ekipi. Ta niz smo bolje začeli in prišli prvi na tehnični odmor z 8:7 in tako nadaljevali do 13:11, ko je trener Knafelc zahteval prvi odmor. Potek igre se je začel spreminjati po drugem tehničnem odmoru, ko smo še vedno imeli prednost treh točk, vendar so se potem pojavile večne težave Pečnika, ki z odlično dosežno višino, vendar pa napačnim timingom, ni mogel zaključiti žoge in obstali smo paralizirani v tej rotaciji po prvem prisilnem odmoru 19:17 in nato še drugem 20:22 do 19:23 za Kanalce. Sledile so dolge točke in neodločno zaključevanje napadov na naši strani.  Najdaljši niz na tekmi so zasluženo dobili Kanalci z 27:25.

V tretjem nizu je bila samozavest že pošteno načeta in igralci so izgubili upanje v spremembe na igrišču. Začetni rezultat 4:0 in prvi prisilni odmor je sicer spremenil potek in začeli smo osvajati točke. V drugi polovici niza smo na servis Gašparja uspeli narediti daljši niz break točk in se uspeli mladim Kanalcem približati in izenačiti na 20:20. Nato pa spet dve točki za Salonit, takoj odmor in še ena točka na račun Kanalcev. Ob znižanju na 23:24 je Knafelc vzel še drugi odmor in presekal ritem za še en break. Kanalci so se veselili naslednje točke in zasluženo zmagali na domačem parketu.

Na tekmi smo naredili ogromno napak, vendar pa jih je bilo nekaj storjenih še predno smo se usedli v kombi za Kanal ob Soči. Kapetan Pečnik v času študija v Ljubljani sicer trenira redno, vendar je to za spodobno tekmovalno formo  premalo. Poleg njega je tak tudi Ogulin, ki se bolj posveča študiju kot treningom in je na visokem nivoju sposoben odigrat niz in pol. Gotenc je bil v tem mesecu veliko bolan, poleg tega pa je imel tudi težave z bolečino v kolenu. Ključni igralci so bili fizično v preslabem stanju, da bi lahko iztržili kaj več. V bodoče bomo bolj premišljeno sestavljali zdravo in energijsko polno ekipo, da bomo lahko prikazali bolj borbeno predstavo kot je bila ta v Kanalu.

Naslednjo soboto v goste prihaja Portorož. Pričakujemo drugačno energijo in bolj številčno ekipo.

Povezave