Na 4. turnirju A lige zahod v nedeljo, 4. 3. 2018, so starejši dečki MOK Krke najprej izgubili s Calcit Volley iz Kamnika, v drugi tekmi tega turnirja pa so še drugič v tej sezoni premagali vrstnike iz Brezovice.

Na prvi tekmi proti Calcitu so novomeški odbojkarji nastopili v nekoliko oslabljeni zasedbi. Na mestu tretjega podajalca, Jošta Brulca, je zelo dobro zaigral Borut Hočevar (2/2). Pri najprodornejših igralcih se je poznala utrujenost zaradi napornega turnirja regij v Šempetru 5 dni prej, kjer je vidno in učinkovito vlogo srednjega blokerja opravil Jaka Pavlin, ki je ves čas turnirja bil stalni član prve šesterke. Tega turnirja sta se udeležila tudi Jure Vidmar in David Cimermančič, ki se je predvsem izkazal kot odličen rezervni igralec, saj je ob zaključkih obeh tekem zadnjega dne, ko je reprezentanca Dolenjske v polfinalu premagala Koroško in Savinjsko regijo ter v finalu proti Ljubljanski regiji z okolico prispeval z neugodnimi začetnimi udarci in dvema atraktivnima obrambama pomemben delež na poti do regijskih prvakov. Nekateri igralci Krke pa so teden počitnic izkoristili za smučanje ter tako ostali brez potrebnih veščin ekipne igre, veščin pri igranju z žogo ter privajenosti mišic, ki omogočajo optimalno odbojkarsko gibanje ter spretnost.

Nasprotno pa je ekipa Calcita nastopila v najmočnejši zasedbi. Kljub dobri igri Kamničanov v sistemu 5-1 je Krka predvsem na račun borbenosti v obrambnih nalogah nekako uspela držati rezultatski priključek v obeh nizih, toda znova, ko so imeli domači igralci priložnost za preobrat, so si privoščili neizsiljeno napako ali pa napravili slabo potezo, ki je omogočila gostom, da so naslednjo akcijo izpeljali brez težav (udarec prve žoge v blok nasprotnega igralca namesto igranje na tri podaje, usmerjanje tretje žoge s prsti v napačne dele nasprotnikovega polja ter s tem posledično olajšanje izvedbe kontranapadov gostov, nepredvidljivost pri obrambnih akcijah ob napadih druge žoge organizatorja igre gostov, vedno izgubljen dvoboj na mreži ena na ena med domačim organizatorjem igre in gostujočim srednjim blokerjem, varanje v napadu z obema rokama, prepočasno gibanje pod žogo igralca, ki podaja oz. tak igralec se pred odbojem ni ustavil ampak je kar nadaljeval z gibanjem – posledica netočna podaja napadalcu, netaktičnost in premalo samostojnosti pri izvajanju začetnih udarcev). Napak, ki so jih storili igralci Krke, je bilo mnogo preveč – kar 25 oziroma dva in pol krat več, kot so jih naredili na prejšnjih treh odigranih tekmah. Najvidnejše napake so bile močno opazne pri izvajanju začetnih udarcev, katerih je šesterka Borut Hočevar, Jaka Pavlin (17/8), Erazem Jakše (0/4), Jure Vidmar (1/3), David Cimermančič (13/5) in Matevž Hvala (0/3) zgrešila kar 9. Prav toliko napak pa so sprejemalci Krke naredili na sprejemu servisa. Zaradi dobre obrambe in učinkovitih napadov Davida Cimermančiča in Jake Pavlina pa so Krkaši vseeno Kamničanom v prvem nizu odvzeli 21 točk v drugem pa kar 23.

Drugo tekmo je Krka igrala v polni postavi, saj sta se ekipi priključila Jošt Brulc in Timotej Pavlič, ki sta bila v času prve tekme zadržana zaradi neodložljivih drugih obveznosti.  Na drugi strani pa je ekipa Brezovice pripotovala v Novo mesto le s šestimi igralci, toda že v tekmi proti Kamničanom, ki so jo sicer izgubili, so pokazali, da se ne nameravajo predati.

Krkina šesterka je brez podcenjevanja zaigrala nekoliko bolje kot proti Calcitu in napravila le 12 neizsiljenih napak. Šesterka Brezovice je tokrat naredila veliko več napak tako, da so do dokaj lahke zmage po dveh nizih vendarle prišli domačini. Priložnost za igro so dobili tudi nekateri rezervni igralci.

Končni izid: 2:0 (25:14 in 25:19)

Ekipo Krke v drugi tekmi so sestavljali: Jaka Pavlin (12/5), David Cimermančič (8/1), Matevž Hvala (2/2), Jure Vidmar (4/2), Erazem Jakše (2/2), Jošt Brulc (1/0), Jan Udovič, Vid Dović, Jaka Golob, Borut Hočevar in Timotej Pavlič.

V 5. krogu bo Krka poizkušala popraviti igro v Kamniku, kjer se bodo pomerili še enkrat   s čvrsto ekipo Calcita in odličnimi igralci Salonita. S tem bo Krka krog pred koncem že zaključila tekmovanje v A ligi. Ob ugodnem razpletu na ostalih turnirjih pa bi se lahko celo primerilo, da bi Krka zaigrala na polfinalnem turnirju državnega prvenstva.

MOK

Povezave