Mlajši člani so v soboto. 3.3. 2018, odigrali tekmo 17. kroga v 3. DOL zahod. V telovadnici OŠ Bršljin je gostovala ekipa VC Portorož v kateri nastopa tudi bivši igralec Krke, Manuel Grunwald.

3. DOL zahod, 17. krog
Krka – Portorož
0:3 (18:25, 19:25, 23:25)

Za Krko II so nastopili: Fran Brkopec ©, Tim Peterlin (L), Aljaž Fink, Sašo Gotenc, Matevž Blažič, Aljaž Šimc, Benjamin Gašpar, Jaka Petković in Domen Šetina.

Tekmo smo začeli z igralci, ki so trenirali vsaj enkrat v preteklem tednu. Libero Peterlin je dobil priložnost kljub temu, da ni treniral. Običajno v prvi postavi, sta tokrat Gotenc in Petković, tekmo spremljala s klopi, saj jima ni uspelo priti na trening zaradi drugih obveznosti in nista dobila priložnosti za igro.

Matevž Blažič in Aljaž Šimc sta tako dobila priložnost, da sploh prvič zaigrata za mlajše člane in sta se odrezala po pričakovanjih. Na mestu sprejemalca je poleg Matevža zaigral še Fink, ki je se je izkazal na sprejemu in servisu, malo manj v napadu, kjer mu še manjka nekaj moči, pa tudi žoge podajalca Gašparja niso bile najbolj natančne. Tokrat je priliko na mestu korektorja dobil pomočnik odsotnega kapetana, Fran Brkopec, ki je imel v napadu nekaj težav s timingom, medtem ko je v bloku odlično zaustavljal njihovega najboljšega napadalca. Šetina se je odrezal po pričakovanjih, Peterlin malo manj zaradi pomanjkanja treninga.

V prvem nizu smo si v začetku priigrali večji zaostanek, nato pa začeli igrati enakovredno v vseh elementih igre. Podobno se je dogajalo tudi v preostalih dveh nizih, ko smo bili enakovredni vendar premalo prodorni.  Bili smo bolj uspešni pri servisu, vendar v priigranih kontra-napadih premalo prodorni za osvojitev točke. Kljub nestandardni postavi, smo igrali svoj sistem in bili uspešni primerno igralnim izkušnjam. Aljaž Šimc in Matevž Blažič sta s pogumno predstavo pokazala, da se nista ustrašila priložnosti in sta jo izkoristila po najboljših močeh.

V naslednjih krogih nas čakajo težki nasprotniki: Brezovica, Triglav, Logatec in Škofja Loka. S tekmeci, ki smo jih v prvem delu premagati smo povratno srečanje že odigrali, čakajo nas samo še ekipe, ki so višje uvrščene od Krke II. Ker rezultat ni primarnega pomena, bodo v nadaljevanju še več priložnosti dobili mlajši, ki za svoj odbojkarski razvoj potrebujejo čim več igralnih izkušenj.

Povezave