V drugem krogu zelene skupine sta se v Novem mestu pomerila Krka in Triglav iz Kranja. Zmage s 3:1 so se razveselili domači odbojkarji. Najboljši igralec tekme je bil Mali, dosegel je 20 točk.

1 . DOL za moške, zelena skupina, 2. krog
Krka – Triglav Kranj
3:1 (25:23, 25:14, 20:25, 25:20)

Novo mesto, 9. marec, gledalcev: 100. Sodnika: Milojevič, Adrovič.
Krka: Ožbalt (L), Erpič G. 12, Vrhovšek 14, Kosmina 13, Borin (L), Erpič U., Kafol, Pucelj 1, Bregar 12, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 14.
Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 6, Bošnjak 7, Tučen 5, Bregant 4, Kos 1, Beravs 2, Mali 20, Jenko 8, Maček 2, Kök 2

Večji del prvega niza so pobudo držali novomeški odbojkarji. Na drugi tehnični odmor je po asu s štirimi točkami prednosti domače popeljal Vrhovšek. Gostje so na servis Lužovca zaostanek uspeli zmanjšati na vsega eno točko zaostanka (19:18). Z dvema uspešnima akcijama so domači v končnico vstopili z rahlo prednostjo, toda nepopustljivi gostje so poskrbeli za izenačen zaključek. Mali je z asom goste približal na 23:22. Erpič je domačim priigral prvo zaključno žogo, Jenko je z blokom ubranil prvo, Kosmina pa je z uspešnim napadom zaključil za 25:23 v korist Krke.

Gostitelji so odločno pričeli drugi niz. Uspešno so vršili pritisk z začetnim udarcem, stekla pa je tudi igra v bloku. Pri zaostanku s 5:1 je bil trener gostov primoran poseči po polminutnem odmoru. To ni zmedlo Novomeščanov, ki so nadaljevali začeto in po asu Turka na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. V nadaljevanju so se gosti nekoliko predramili, toda prednost Krke je bila previsoka. Ob asu Vrhovška za vodstvo z 20:10 je bilo že jasno da bo tudi drugi niz pripadel domačim.

V tretjem nizu je trener gostov Sašo Rop nekoliko premešal postavo gostov. To se je izkazalo za odlično potezo. Manj so grešili na servisu, Beravs pa je z natančnimi podajami zalagal svoje napadalce. Na drugi strani je bil opazen padec učinkovitosti domačih napadalcev. Ekipi sta bili večji del drugega niza izenačeni, izid pa je bil nazadnje poravnan na 17. točki. Nato se je razigral Mali in gostom je uspel delni rezultat 4:0. Več zbranosti in borbenosti so v zaključku niza pokazali Gorenjci in bili za to ustrezno nagrajeni. Drugi niz so zaključili z uspešnim blokom in tako tekmo poslali v četrti niz.

V četrtem nizu nobena izmed ekip ni popuščala. V končnico so z dvema točkama prednosti vstopili Krkaši, ki so unovčili nekaj več zanesljivosti v napadu. Gostom so se zatresle roke. Najprej so v avt poslali servis, nato je napad Lužovca končal v avtu. Prvo zaključno žogo je z dvema rokama zgrabil Grega Erpič in z asom zapečatil usodo gostov. Na veselje domačih so tako tri pomembne točke v boju za obstanek ostale doma.

Trener domačih, Jože Časar: “Vse čestitke fantom. V zadnjem času treningi izgledajo boljše, temu primerno se pozna tudi v igri na tekmah. Fantje so odlično sprejemali, zato smo lahko razvili dobro igro v napadu. Veseli smo treh točk, toda nič še ni odločenega.”

Napadalec domačih, Ivan Vrhovšek: “Prva dva niza smo odigrali odlično, nato pa je žal sledil padec koncentracije v tretjem nizu. Na srečo smo se v četrtem nizu pobrali, odigrali kot je treba in osvojili pomembne tri točke.”

V preostali tekmi 2. kroga zelene skupine se bosta v soboto pomerila GEN-I Volley in Črnuče.

Povezave