Magična misel “prišel, videl, zmagal”, ki jo je doživel pomočnik trenerja Andreja Praha, Vito Vidmar, s svojo prvo prisotnostjo na turnirjih državnega prvenstva v mali odbojki  in člana generacije MOK Krka I, se je v 2. krogu repesažnih turnirjev v OŠ Bršljin v soboto, 10. 3. 2018, tudi praktično odrazila preko mnogih zelo dobrih raznovrstnih odbojkarskih akcij v vseh odbojkarskih elementih prve četvorke kapetana Erazma Jakšeta, Aljaža Kopine, Jaka Radoša in Žige Koklja ter natančnejše igre v obrambnih akcijah in boljšemu sprejemu servisov igralcev, ki so sestavljali v dveh tekmah 2. postavo:  Nejc Makarovič, Lev Špes, Luc Hočevar  Nahtigal, Žiga Kastelic, Jurij Dović in Jure Kastelic.

Pred uvodno tekmo je bilo veliko težav z organizacijo: manjkal semafor – po njega v zaklenjeno ŠD Marof, ni ga bilo v klubski omarici (morda kriva evforija po zmagi članov Krke nad Triglavom dan prej), na srečo prišla snažilka in dobili potrebni rekvizit; v naglici postavljanje mreže s pomočjo trenerjev Brezovice in delno tudi sodniškega para zaradi zamude pri odisejadi s semaforjem in posledično pisanje postave na obrazec za prijavo ekipe – tu je Vito Vidmar odigral svojo vlogo pomočnika vzorno, saj je obrazec izpolnil brez napak; zaklenjena vrata galerije v OŠ Bršljin – postavitev klopi za gledalce s pomočjo otrok Krke kar ob igrišču in ogrevanje pod taktirko kapetana Erazma Jakšeta – ogrevanje so fantje izvedli bolje, kot če bi vodil trener !!!, po tretji tekmi je bilo na voljo samo še 5 žog ter posledično akrobatsko plezanje trenerja Praha na galerijo po ostalih 9 žog; skratka “kr neki”; vmes telefonijada zato, da bi se opisane razmere olajšale toda do bistvenih premikov do konca turnirja ni prišlo.

Na uvodni tekmi turnirja, ki se je kljub zapletom pri organizaciji le začela ob predpisani uri proti drugi ekipi Calcit Volleya iz Kamnika so Krkaši , kljub vidni kakovostni razliki v trenutnem odbojkarskem znanju mlajših Kamničanov, brez podcenjevanja v obeh nizih držali visok nivo igre in zmagali s skupnim točkovnim rezultatom s 50 : 17.

Na drugi tekmi turnirja so igralci KEKOOpreme Žužemberk prav tako zmagali. S 50 : 26 so bili boljši od manj izkušenih, a sorazmerno visokih igralcev druge ekipe Brezovice.

Pred tekmo zmagovalcev je prva sodnica Ana Čefarin dejala, da se obeta derbi turnirja. In res. Na prijetno presenečenje prisotnih staršev igralcev Krke ter predvsem trenerja Andreja Praha je prva četvorka, Erazem, Aljaž, Žiga in Jaka prikazala vidni napredek v igri ter si na račun dobrih blokov in natančnejših ter raznovrstnejših napadov priigrala prednost 12 : 8. Žužemberski odbojkarji so nato z dobrimi servisi oziroma zaradi slabega gibanja vseh igralcev Krke pri sprejemanju začetnih udarcev ter z dobro merjenimi in raznovrstnimi napadi uspeli počasi stopiti prednost z izenačenjem na 21. točki ter v zaključku pokazali nekaj več odločnosti pri obrambnih akcijah kar je posledično privedlo do zmage Žužemberka v prvem nizu z minimalno prednostjo 25 : 23. Kljub porazu v prvem nizu je četvorka Krke pokazala doslej daleč najboljšo igro v tej sezoni.

Druga četvorka je prav tako prikazala doslej najboljšo igro ter v 2. nizu naredila malo neizsiljenih napak. Luc, Lev, Nejc in Žiga so zdržali dober ritem skozi ves niz in z razliko osmih točk v svojo korist izenačili na 1:1.

Odločilni niz so odločneje začeli gostje toda prva četvorka Krke je z borbenostjo in dobro igro uspela, da se Žužemberčani niso oddaljili za več kot tri točke prednosti. Po vodstvu Žužemberčanov z 20 : 17 pa so Krkaši ujeli nekaj pomemnih žog v obrambi ter tudi s pomočjo nekaterih neizsiljenih napak gostov povedli z 22 : 21. Razvnel se je oster boj v obrambi obeh ekip kot posledica dobro izpeljanih napadalnih akcij, saj so dečki obeh ekip polovili izredno težke, močne in tudi varane napade. (Videli smo tudi priložnost videti uspešno izveden sun kapetana Erazma). Prednost je tako ostala v korist domače ekipe do prve meč žoge za Krko – 24 : 23. Žužemberčani so nato prek Hrovata in Pograjca tudi oni prišli do meč žoge (24 : 25) toda tokrat Krkaši niso pokleknili kot v prvem nizu.  Po uspešnem bloku Aljaža na samo črto in napadu Jake je kapetan Erazem zabil povratno žogo po močnem napadu Jake Radoša za zmago s 27 : 25. S tem je Krka v kategoriji male odbojke dosegla prvo  zmago po 21. aprilu 2012 proti Žužemberku. Takrat je z enakim izidom zmagala Krka s 25 : 23 v odločinem nizu v polfinalu državnega prvenstva, ko je sedanji drugi libero članske ekipe Krke Anže Borin kljub temu, da je na skoraj štiriurnem turnirju v Ljubljani nastopil bolan s povišano temperature skoraj 40 stopinj celzija, z napadom blok-out popeljal Krko v finale državnega prvenstva.

Ekipa je tudi napredovala v obnašanju pred tekmo in po njej ter svojo energijo predvsem usmerila v opazovanje drugih ekip, ogrevanje, igranje ter tudi dajanje glasne in športne podpore soigralcem, ki so igrali. Vsa ekipa si zato zasluži iskrene čestitke za vse prikazano na tem turnirju! Naj se takšni dnevi še kdaj ponovijo.

V četrti tekmi turnirja je Brezovica premagala Calcit. Drugega udeleženca 3. kroga repesaža je tako odločila tekma med Brezovico II in KEKOOpremo Žužemberk. Žužemberčani so z mešanima postavama bili še enkrat boljši nasprotnik in s točkovnim rezultatom 50 : 21 skupaj s Krko napredovali. Torej obetajo se nam še naprej “derbiji”, kar je za razvoj odbojke na Dolenjskem prav tako zelo potrebno in motivacijsko za igralce obeh ekip.

MOK