V soboto, 10.3. 2018, so mlajši člani odigrali 19. krog v 3. DOL zahod. Na gostovanju na Brezovici so naši mlajši člani pokazali borbeno igro v bloku in obrambi,  vendar vseeno izgubili proti prvouvrščeni ekipi , ki je v sezoni 2017/2018 zabeležila le en poraz.

Za ekipo Krke II so nastopili: Mark Pečnik ©, Fran Brkopec, Tadej Mohorčič, Leon Gorše, Fink Aljaž, Sašo Gotenc, Tit Jaklič, Domen Šetina, Aljoša Kafol, Benjamin Gašpar , Ernest Strgar in Tim Peterlin.

3. DOL zahod, 19. krog
ŠD BREZOVICA : KRKA II
3:0 (17, 16, 20)

Ekipi se je pridružil Kafol, ki je imel prost dan po petkovi v zeleni skupini 1. DOL. V diagonali z njim je na mestu korektorja pričel  Berkopec Fran, ki bo do konca sezone poizkusil prebiti led na korektorskem igralnem mestu. Njegovo mesto srednjega blokerja je zapolni »multinštrumentalist« Pečnik, ki je do sedaj igral na mestu prvega sprejemalca. Sprejemalski dvojec, Gorše in Fink, sta skupaj z liberom Peterlinom imela nekaj težav pri sprejemu, saj so domačini v balonu pošteno pritisnili na sprejemalsko linijo. Do razpada sprejema sicer ni prihajalo, smo pa imeli veliko težav pri zaključkih napadov, kjer smo podhranjeni z močjo, višino  in posledično učinkovitostjo. Kot rečeno smo skozi celotno srečanje igrali solidno v bloku in obrambi, si priigrali veliko drugi in tretjih priložnosti, ki pa smo jih izkoriščali bolj poredko, zato je bila razlika v posameznih nizih velika in ne pokaže enakovrednosti ekip. Kljub porazu smo bili zagotovo boljši v elementu bloka in bili slabši v napadalnih prvinah, ki prinašajo največ točk ekipi. Ključ za zmago v posameznem nizu je: 15 točk v napadu, 2 točki iz bloka, 2 točki iz servisa in 6 napak nasprotnika. Nam je zmanjkalo predvsem tistih točk iz napada.

Vseeno smo zadovoljni z energijo na igrišču, ekipa je delovala sproščeno in mešanica treh kadetov, treh mladincev poleg študenta Pečnika se je dobro borila in za prikazano igro jim lahko čestitamo, ji damo kljukico ter jim zaželimo še veliko podobnih predstav.

Povezave