Najmlajši igralci MOK Krka so se v soboto, 17. 3. 2018, v OŠ Bršlin Novo mesto aktivno in uspešno udeležili četrtfinalnega turnirja državnega prvenstva v kategorijo mini odbojke.

Turnirja so se poleg domače ekipe Krke udeležili še vrstniki iz MOK Kočevja, Ljubljane Volley in Calcit Volleya iz Kamnika.

V prvem nastopu Krke so po vseh treh zelo kratkih nizih zmagali gostje iz Kočevja z 2 : 1 v nizih. Trener domačih je s ciljem, da optimalno pripravi udarno trojko Krke na odločilni tekmi za vstop v polfinale proti Ljubljani Volley in Calcitu Volley, zamenjal vrstni red trojk. Rezultat tega je bil katastrofalni izid prvega niza v korist Kočevja s 25 : 0, ter prav tako katastrofalni izid drugega niza v korist Krkine udarne trojke s 25 : 4. Zaradi sistema tekmovanja je bilo že vnaprej jasno, da se bo katastrofalni izid ponovil tudi v 3. nizu, ko je prva trojka Kočevja zmagala z visokih 25 : 5. Nizi pa so bili še prav toliko dolgi, da si je lahko trojka Žiga Kastelic, Jure Selan in Val Udovič ter rezervist te trojke Arne Oblak utegnili pogledati posebnosti igre obeh ekip na sosednjem igrišču, kjer je Calcit s 3 : 0 v nizih premagal Ljubljančane.

V drugi tekmi je bilo konec taktiziranja in trojka Žiga, Jure in Val je zaigrala “na polno” ter brezkompromisno z majhnim številom neizsiljenih napak dobila prvi niz s kar 25 : 6. Njim so sledili vsi ostali igralci, ki so sestavljali drugo trojko v 2. nizu. Kostja Skenderović, Jure Kastelic, Arne Oblak in Enej Fink so tokrat naredili manj napak ter svoje nasprotnike pustili na 11. točki – 25 : 11 za Krko. Po dobljenem drugem nizu je celotna ekipa zaživela – rezervni igralci so spodbujali, Jure, Žiga in Val pa so tudi v zadnjem nizu prikazali lepo in dobro igro: 25 : 7 in 3 : 0 za Krko.

Na sosednjem igrišču je tudi udarna trojka Kočevja z nepopustljivo igro dobila prvi in tretji niz z visoko razliko, druga postava Kamnika pa je nadaljevala z dobro igro iz prve tekme ter nekoliko presenetljivo dobila drugi niz, kar pa je že kazalo na težko delo udarne trojke Krke v tretji tekmi proti Calcitu, ko bi morala, glede na dotlej prikazano igro druge ekipe Calcita in druge postave Krke, zmagati prvi in tretji niz. “Ali lahko obdržijo potrebno koncentracijo in energijo, ki jo vedno pogrešamo od igralcev proti koncu treningov? “, sta se spraševala trener Andrej Prah in njegov pomočnik Luka Brulec.

Odločilna tekma za polfinale:

Prvi niz: Jure, Žiga in Val v začetku niza po vodstvu Calcita in previdnejšem začetku prestavijo igro v višjo prestavo – Žiga odlično meri na servisih, vsi trije pa odlično sodelujejo v obrambnih akcijah in hkrati pripravi ter izvedbi napadov. Prisilijo gostujočega trenerja Habjana, da vzame prvi odmor pri 4 : 7 za Krko. Po odmoru Krka zadrži to višjo prestavo ter najprej poviša prednost na 9 : 4, po servisih Vala, usklajenem delu v kompleksu 2 (igra po napadu nasprotnika) ter napadih Žige Krka poviša prednost na 11 : 5. Gostje vzamejo še drugi odmor toda efekt je enak, kot po prvem odmoru – 13 : 5 za Krko. Kaj bo s koncentracijo? Trojka obdrži prednost z nepopustljivo opisano igro – 15 : 8 in vse do konca niza – 25 : 16.

Prikazana igra je na drugo trojko, Žiga Kastelic, Kostja Skenderović in Arne Oblak, delovala izredno motivacijsko, saj so v začetku drugega niza nekoliko presenetljivo zadržali začetni nalet druge postave Kamnika. Po vodstvu gostov s pomočjo dobro merjenih servisov Arneja ter boljše igre pri mreži Kostje domači prešli v vodstvo – 5 : 3. Kamničani so odgovorili z boljšo igro v obrambi ter z nekaterimi neugodnimi napadi izenačili na 9. točki. Kazalo je že, da bo koncentracija pri drugi postavi Krke padla, še posebej velika bojazen je bila to za najmlajšega člana turnirja – Jureta Kastelica, ki sicer obiskuje 3. razred OŠ Otočec. Toda vse dvome o tem so razblinili dobri začetni udarci Kostje ter dobre obrambne pa tudi učinkovite napadalne igre Arneja ter v tej postavitvi organizatorja napada Jureta. Trojka je tudi “ujela” dve izredno pomembni žogi v obrambi. Rezultat pa sanjski – 16 : 10 za Krko. Igralci niso izpustili ponujene priložnosti saj so po uspešnih servisih Jureta s pomočjo zbrane igre vseh treh igralcev popeljali Krko v polfinale z zmago v nizu s 25 : 13.

Celotni posadki Krke se je tako “odvalil velik kamen” iz telesa in misli, saj so že osvojili potrebna 2 niza za zmago. Tretji niz so Jure Selan, kapetan Žiga Kastelic in Val Udovič ponovno odigrali koncentrirano in, sorazmerno na trenutno znanje, na visokem nivoju ter s prepričljivo zmago s 25 : 12 tako kronali velik klubski uspeh v kategoriji mini – 3 : 0 za Krko in uvrstitev Jureta Selana, Julija Ogulina, Eneja Finka, Žige Kastelica, Kostje Skenderovića, Vala Udoviča in Arneja Oblaka na polfinalni turnir oziroma med 8 najboljših ekip v državi.

S tem dosežkom so v najneugodnejšem razpletu že izenačili najboljši klubski uvrstitvi v tej kategoriji iz daljnih sezon 2007/2008 in 2008/2009, ko so Krkaši z generacijo, od katerih pri članski ekipi Krke igrata organizator igre Gašper Klobčar in bloker Luka Lindič pristali na 8. mestu.

MOK