V soboto, 17.3. 2018, so mlajši člani odigrali 20. krog 3. DOL zahod. V prvem setu je kazalo dobro, potem pa je volja do tekmovanja usahnila na račun kvalitete nasprotnikov ter lastnih napak. Videli smo prepričljivo zmago Kranja v preostalih treh nizih tekme.

3. DOL zahod, 20. krog
Krka II – Triglav II
1:3 (25:22,14:25,19:25,19:25)

Za Krko II so nastopili: Pečnik ©, Peterlin, Gorše, Brkopec, Fink, Mohorčič, Gotenc, Šetina, Strgar, Petkovič, Jaklič in Šimc. V ekipi so zaradi bolezni manjkali: Gašpar in Blažič. Hren in Mišjak sta zaključila z igranjem v tej sezoni zaradi manjših poškodb in obremenjenosti v šoli.

Krka II je začela v postavi Petković na podaji in Brkopec na korektorju, Gorše in Fink na sprejemu, Šetina in Strgar na srednjem blokerju. Strgar je prvič dobil priložnost, da zaigra na tekmi 3. DOL od začetka in svojo priložnost je izkoristil po svojih najboljših zmožnostih.

V prvem nizu smo odlično začeli. Brkopec je s svojimi odličnimi servisi naredil dvakrat daljšo serijo, ko nasprotnik zaradi slabšega sprejema ali direktne napake ni prišel do napada na mreži. Fantje so ta niz resnično odigrali dobro v vseh elementih igre. Samo na servisu in v napadu je Brkopec v prvem nizu dosegel 8 točk. Z dobrimi servisi mu je sledil tudi Petkovič. Začetno razliko smo uspeli držati do druge polovice niza, ko je začel Kranj z bolj konstantno igro in manj napakami iskati luknje v sistemu Krke. Prvi niz smo zaključili v našo korist z rezultatom 25:22.

V začetku drugega niza je sprejemalska vrsta doživela velik pritisk na servis podajalca Pernuša, ki je v ekipo na igrišču vnesel nemir in nervozo. Kljub temu, da smo bili v dobri rotaciji (P6) in imeli na mreži oba najmočnejša napadalca, Goršeta in Brkopca, nam ni uspelo zaključiti žoge v napadu. Triglav je načel samozavest libera Peterlina, ki je v prvem delu drugega niza nekajkrat napačno ocenil let žoge in dopustil, da je Kranj dosegel direktno točko ob izvedbi servisa. V drugem nizu smo tako prejeli kar 6 direktnih točk na sprejemu. Zaradi slabšega začetka je razpadla igra na servisu, kjer smo naredili veliko napak ali pa servirali preslabo in nasprotnik je žoge sprejemal brez večjih težav. Podajalec Triglava, mladinski reprezentant Pernuš, je odlično razigraval svoje soigralce, ki jim ob natančni podaji ni bilo težko zaključevati napade. Na trenutke smo pokazali, da lahko igramo dobro odbojko, vendar nam za bolj konkurenčno igro manjka predvsem konstantnosti v igri. Neučinkovitost napadalcev je zmedla še podajalca Petkovića, ki se je boril z lastno natančnostjo podaje kolikor je mogel. Pečnik in Gotenc sta v tretjem nizu za kratek čas sicer prebudila ekipo, vendar do konca nista uspela tega nadgraditi v ključnih trenutkih, da bi lahko pripeljala ekipo do končnega uspeha. Konstantnost v igri pride z dobrimi in rednimi treningi, tega pa nam v tem primeru manjka. Vse bo bolje, ko bomo uspeli sestavi cikel zaporednih treningov v daljšem časovnem obdobju. Vsi izgubljeni nizi so imeli enako rdečo nit in spremenilo se ni prav veliko, kljub menjavam in poskusom sprememb.

Vodenje statistike med tekmo nam pove veliko o našem napadalnem učinku in številu napak. Od skupno zabeleženih 75 napadov v štirih nizih, smo naredili kar 24 direktnih napak pri napadalnem udarcu, 14 napak pri servisu in še 8 neizsiljenih napak ( napaka pri podaji ali napaka mreže) ter 8 direktnih točk na sprejemu. Pridemo do ogromne številke 56 točk. Skupno je nasprotnik na tekmi dosegel 97 točk. Več kot polovico točk smo torej nasprotniku podarili z lastnimi napakami.

V zaključku dolge in naporne sezone nas čakata še dve tekmi proti boljšim ekipam (Logatec in Lubnik). V zaključku tekmovalne sezone bomo poizkusili iskati napredek v napadalni fazi, kjer moramo povečati učinkovitost in drastično zmanjšati število napak v igri.

Rezultati ostalih tekem

Ljubljana Volley – Salonit Anhovo II 3:0 (25:23,26:24,25:23)
GEN-I Volley II – VC Portorož 0:3 (21:25,21:25,25:27)
Črnuče ACH III – Špan Brezovica 0:3 (12:25,11:25,12:25)
Ljubljana Volley II – Dlan Logatec 0:3 (22:25,15:25,17:25)
Mokronog – Lubnik 1:3 (17:25,25:23,21:25,19:25)

Lestvica

  1. Špan Brezovica 54 točk
  2. Lubnik 51
  3. Dlan Logatec 49
  4. Ljubljana Volley 39
  5. Triglav Kranj II 35
  6. Salonit Anhovo II 33
  7. VC Portorož 26
  8. Krka II 24
  9. GEN-I Volley II 19
  10. Črnuče ACH III 13
  11. Mokronog 11
  12. Ljubljana II 6