V tekmi 4. kroga zelene skupina sta se v Novem mestu pomerila Krka in GEN-I Volley. V pomembni tekmi so si zmago in s tem dodatne možnosti za obstanek izborili novomeški odbojkarji z rezultatom 3:1. Najbolj razpoložen igralec je bil s 16 točkami Miha Bregar.

1. DOL, zelena skupina, 4. krog
Krka – GEN-I Volley 
3:1 (25:23, 22:25, 25:16, 25:17)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 24. februar 2018, gledalcev: 150. Sodnika: Kramar Franci, Perčič Dejan
Krka: Ožbalt (L), Erpič G. 5, Vrhovšek 12, Kosmina 15, Borin (L), Erpič U., Kafol, Pucelj 2, Bregar 16, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 15, Dimič.
GEN-I Volley: Filiputti 6, Gadnik 15, Rjavec (L), , Godnič 3, Krašna, Paliska 12, Kavčič 8, Marušič, Perović 9.

Zelo pomembno tekmo za obe moštvi sta tekmeca razumljivo pričela z nekaj nervoze. Do 17. točke so pobudo držali gosti, nato pa so sledile minute domačih, ki jim je uspel delni rezultat 5:0. V končnico so z minimalno prednostjo tako vstopili Krkaši. Gadnik je z uspešnim blokom ustavil Vrhovška in izid poravnal na 21. točki. Sledile so dve napaki gostov, Turk pa je z asom domače popeljal na prag zmage v prvem nizu. Gadnik je z uspešnim napadom ubranil prvo zaključno žogo. Paliska je z asom približal goste na vsega točko zaostanka, toda kapetan domačega moštva je z močnim diagonalnim udarcem zaključil za 25:23.

Vabljeni k ogledu fotogalerije na naši Facebook strani!

Tudi drugi niz je bil pričakovano izenačen. Ekipi sta v končnico vstopili poravnani na 20. Pobudo so z dvema uspešnima akcijama prevzeli gosti. Bregar in Turk sta z usepešnima napadoma izničila zaostanek. Gadnik je uspešno zaključil za prednost gostov, ki so bili nato uspešni še v bloku, ustavili so poskus Turka. Razpoloženi Gadnik je pritisnil z močnim servisom, tako da domači niso uspeli sestaviti pravega napada. Gostujoči odbojkarji so to s pridom izkoristili in Perović je uspešnim napadom postavil izid drugega niza na 22:25.

V začetku tretjega niza je začel delovati novomeški blok in domači so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Pri zaostanku z 10 proti 3 je trener gostov svoje varovanco poskušal predramiti s polminutnim odmorom. Odmor gostom ni pomagal, saj so Krkaši še naprej nadzirali potek igre. Ob zanesljivem sprejemu Pucelj ni imel težav z razigravanjem svojih napadalcev. Na drugi strani se gosti niso uspeli otresti težav na sprejemu, napadi pa so pogosto končali v domačem bloku. Niz je prepričljivo pripadel domačim s 25:16.

Domači odbojkarji so v četrtem nizu nadaljevali z energijo, s katero so zaključili tretji niz. Gostujoči odbojkarji niso našli recepta za razpoložene Novomeščane. Pri domačih je v napadu blestel predvsem Kosmina, sledili pa so mu tudi soigralci. Zmanjšali so število napak na servisu, uspešno pa so še naprej delovali v bloku. Po tem, ko sta Bregar in Kosmina ustavila napad Gadnika za 18 proti 10 je bilo že jasno, da bodo tri točke ostale doma. Do konca niza so gosti nekoliko omilili zaostanek, toda poraza niso uspeli preprečiti. Krkaši so niz dobili z rezultatom 25:17 in tako ostajajo v boju za obstanek.

Napadalec domačih, Ivan Vrhovšek: “Tekmo smo začeli z nekaj nervoze, saj smo se zavedali pomena tekme. Naposled nam je le steklo po načrtu, se sprostili in odigrali tako kot treba. Škoda je le izgubljenega niza, smo pa veseli zmage in pomembnih treh točk.”