Resda je te dni v ospredju športno dogajanje v Planici, toda na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji odbojke. Na sporedu je četrti krog tako modre kot zelene skupine, veliko zanimanja pa bo gotovo požela tekma v novomeški športni dvorani Marof, kjer se bosta pomerila Krka in GEN-I Volley. Na kocki je namreč obstanek v prvi ligi.

Za omenjeni ekipi bo to že četrti letošnji medsebojni obračun, tokrat najpomembnejši. Dvakrat so slavili Krkaši, enkrat pa je zmaga pripadla Primorcem. Tri kroge pred koncem lige so v boljšem položaju odbojkarji iz Prvačine, ki imajo pred Krko tri točke prednosti. V igri za obstanek v prvi ligi ekipo Krke tako obdrži le zmaga. Ekipi se že dobro poznata, odločale bodo malenkosti.

Rezultati letošnjih medsebojnih obračunov
GEN-I Volley – Krka 3:2 (9. krog)
Krka – GEN-I Volley 3:2 (18. krog)
GEN-I Volley – Krka 0:3 (1. krog zelene skupine)

Pomembnosti današnje tekme se zavedajo tudi v novomeškem taboru, kjer obljubljajo borbenost za vsako točko. S tem se strinja tudi srednji bloker novomeške Krke, Miha Bregar: “Današnja tekma bo najpomembnejša v sezoni, saj igramo proti neposrednim tekmecem za obstanek v ligi in to le tri kroge pred zaključkom. Pričakujem maksimalno angažiranost soigralcev tako na igrišču kot na klopi, sledenje taktičnim navodilom trenerja in posledično tudi nujno potrebno zmago v domači dvorani.”

1. DOL, zelena skupina, 4. krog
KRKA – GEN-I VOLLEY
Sobota, 24. marec ob 20. uri
Športna dvorana Marof

Rezultat bo kot vedno moč spremljati na spletni strani odbojkarske zveze, vsekakor pa si Novomeščani želijo močne spodbude s tribun, zato ste vljudno vabljeni! Vstop je prost.

Pregled dogajanja

Zelena skupina, 4. krog:
Krka – GEN-I Volley
Triglav Kranj – Črnuče

Modra skupina, 4. krog:
Panvita Pomgrad – ACH Volley Ljubljana
Salonit Anhovo – Hoče
Calcit Volley – Maribor

Danes bodo v zgodnjih popoldanskih urah na parket stopili tudi mlajši člani. V tekmi 21. kroga 3. DOL zahod se bodo v gosteh pomerili z ekipo Dlan Logatec.