Mlajši dečki Krka I so se iz Žužemberka vrnili z zmago in dvema porazoma. V 3. krogu repesažnih turnirjev državnega prvenstva, ki je potekal v OŠ Žužemberk v soboto, 24. 3. 2018, so Aljaž Kopina, Aljaž Vidic, Jaka Radoš, Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Vito Vidmar, Jure Kastelic, Nejc Makarovič, Luc Hočevar Nahtigal in Žiga Kastelic v prvi tekmi premagali nekoliko manj razpoložene vrstnike iz Žirovnice z 2 : 0, nato pa z enakim izidom gladko izgubili proti zelo kvalitetni ekipi Ljubljana Volley. V odločilni tekmi za preboj v finale repesaža so v sosedskem derbiju po treh nizih morali priznati, da so odbojkarji iz Žužemberka prikazali boljšo igro v vseh odbojkarskih elementih – 2 : 1 za Žužemberk.

Veliko breme pri Krki je prevzela četvorka Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Aljaž Kopina in Jaka Radoš, ki je na turnirju odigrala 4 nize. Želeli so ponoviti igro izpred dveh tednov, kjer so se izkazali v organizaciji napadov in izvedbi ter prav v sosedskem derbiju Žužemberčanom po sedmih letih prizadejali prvi poraz v tej kategoriji . Toda v tej nameri jih je zaustavilo pomanjkanje skupnih treningov, saj ni minil trening, da ne bi bila odsotna vsaj dva člana prve četvorke. Razlogi za odsotnost pa niso bile samo bolezni. Pri Krki je tako zatajila pravočasna odzivnost na izvajanje nasprotnih različnih začetnih udarcev, postavljanje bloka, igra v obrambi zadnjega igralca ter še netočnost pri organizaciji napadalnih akcij. Posledica opisanih slabih lastnosti je bila tudi ta, da sta Jaka in Žiga nastopila obolela.

Prva četvorka je dokaj dobro odigrala prvi niz proti Žirovnici, naredila malo število neizsiljenih napak, toda že v tem nizu je bilo vidno, da napadalci Krke niso tako dobro razpoloženi kot na zadnjem turnirju.

Prav tako je ta četvorka po slabi igri in zaostanku s 5 : 9 v odločilnem nizu z Žužemberkom z izdatno pomočjo odlične igre Žige Koklja v igri ob mreži (blok, podaje) v tem obdobju preobrnila izid na 11 : 9 za Krko. Nato pa so se napake Krke kar vrstile, Žužemberčani pa so v nadaljevanju nepopustljivo igrali v vseh elementih ter že z začetnimi udarci pripravljali nove točke. Z delnim izidom kar 16 : 5 so Krko pustili daleč zadaj, sami pa so se tako zavihteli v finale repesaža, kjer bodo imeli priložnost za uvrstitev na polfinalni turnir.

Druga četvorka, Luc Hočevar Nahtigal, Nejc Makarovič, Žiga Kastelic in Aljaž Vidic, pa je prikazala napredek v smislu izrednih obrambnih potez v drugem nizu proti Žužemberčanom ter v majhnem številu neizsiljenih napak. Omenjeni igralci so imeli skupno veliko boljši obisk na treningih v zadnjih dveh tednih, kot pa prva četvorka.

Glede na število neizsiljenih napak, doprinosa pri sprejemanju, serviranju, obrambnih akcij ter organizaciji napadov in še dodatnih direktnih točk v raznovrstnih napadalnih akcijah glede na različno podane žoge, se je pri Krki najbolj izkazal dve leti mlajši Žiga Kastelic.

Pohvaliti velja prisotne starše, ki so tudi v slabih trenutkih dajali glasno podporo igralcem Krke.

Krka I bo nadaljevala državno prvenstvo na 2. turnirju za mesta, kamor se je uvrstila po zmagi nad Triglavom iz Kranja tudi 2. ekipa – Krka II. Udeleženci 2. turnirja za mesta, ki bo 14. 4. 2018, so torej Žirovnica, Krka I, Kočevje in Krka II.

MOK