V soboto, 24.3. 2018, so mlajši člani gostovali v Logatcu pri tretje uvrščeni ekipi 3. DOL zahod. Pokazali so najboljšo predstavo v sezoni, saj so se v vseh treh nizih enakovredno borili z veliko starejšo in bolj izkušeno ekipo.

3. DOL zahod, 21. krog
DLAN LOGATEC – KRKA II
3:0 (23, 16, 23)

Za Krko II so nastopili: Gorše Leon (K), Peterlin Tim (L), Gašpar Benjamin, Šetina Domen, Pavlin Jaka, Gotenc Sašo, Fink Aljaž in Jaklič Tit.

V Logatec smo potovali s kombijem, zato vsi igralci, ki so bili na voljo, žal niso šli na tekmo.

Krka II je začela v postavi z Gašparjem na podaji in Finkom na korektorju, Gorše in Gotenc kot sprejemalca, Pavlin in Šetina na blokerjih in Peterlin na liberu. V menjavi in kot pomočnik trenerja je deloval Jaklič. V prvem nizu se je igrala všečna odbojka. Spet smo bili odlični v bloku in obrambi, izboljšali pa smo tudi napad in bili zato konkurenčni celoten prvi. V obrambnih nalogah je Peterlin ujel veliko žog, tudi tistih močnih in varanih udarcev. V sistemu obrambe podajalca, je odlično potekala komunikacija igralca cone 6 (Gotenca in Goršeta), ki sta žoge podajala na levo ali desno stran mreže do podajalca, ki je bil na voljo. Vsi napadalci imajo nalogo, da vedno kličejo tip »žoge« oz. podaje, ki jo želijo. Gotenc to počne zelo naravno in v navezi z Gašparjem to poteka že na primernem nivoju. Dobro delo na treningu je tokrat na tekmo prenesel Benjamin, ki je dobro razigraval svoje napadalce po celi dolžni mreže. V napadu je bil najbolj suveren Gotenc (66%), ki je ob koncu spet ujel pravo napadalno formo. Oba srednja blokerja, Šetina in Pavlin, nista dobila veliko žog, kljub temu, da je bil sprejem celotno tekmo zelo konstanten in dober (48% pozitiven in 32% idealen). Naslednji korak pri distribuciji žog bo, da se v napadalne kombinacije vključi več 1. tempa in napad iz cone 6 (»pipe«). Napad iz druge linije (cona 1), kjer napada korektor, smo že osvojili in distribucija žog je v primernem razmerju glede na ostalo porazdelitev žog v napadalnih akcijah.

Gorše (53% sprejem) je uspel po zaslugi obiskovanja članskih treningov krotiti tudi močne skok servise Mulca, medtem ko je imel libero Peterlin (33% sprejem) z njimi še nekaj težav. Največ težav z učinkovitostjo je imel Fink (27%), ki ga je Gašpar lepo zalagal z natančnimi žogami, vendar ob pomanjkanju moči ni uspel realizirati večino žog na enojni blok. Kljub odlični tehniki napada, mu manjka predvsem raznolikosti in pa omenjene eksplozivne moči. V celotni tekmi smo naredili 18 neizsiljenih napak, povprečno 6 na posamezen niz, kar je odlično in super-delux v primerjavi s prejšnjo domačo tekmo, ko smo naredili kar 48 neizsiljenih napak.

Na zadnjem gostovanju je odlično delovala tudi energija na igrišču. Fantje so bili sproščeni ter so odlično izvajali začetne udarce, kjer smo naredili skupno le 3 napake in dosegli kar 5 asov. Tudi na sprejemu smo naredili bistveno manj napak oz. dobili le 5 direktnih točk na nasprotnikov servis.

Zadovoljni smo, da smo delo na treningih nadgradili z dobro odigrano partijo proti Logatcu, ki trenutno zaseda 3. mesto za ekipo Brezovice in Lubnika iz Škofje Loke. Lubnik prihaja v zadnjem 22. krogu v goste to soboto, 30.3. ob 16. uri. Vabljeni na zadnjo tekmo mlajših članov v sezoni, ki jo bo zaradi odsotnosti trenerja Rojca vodil namestnik, trener Andrej Prah s pomočnikom Luko Brulcem.

Povezave