V soboto dopoldan, 23.3. 2018, so mladi odbojkarji Krke II nastopili na domačem turnirju v OŠ Bršljin. Turnir se je začel ob 9. 30 uri.

Na turnirju male odbojke so sodelovale ekipe MOK Kočevja, Triglav Kranja in druga ekipa Krke. Ekipa GEN-I Volleya je nastop na turnirju odpovedala zaradi bolezni otrok. Zaradi odsotnosti trenerja Luke Brulca je vodenje Krka II prevzel trener mladinske in kadetske selekcije Krke ter pomočnik državne mladinske reprezentance Jernej Rojc.

Za ekipo male odbojke Krka II so nastopili: Laknar Gabrijel (K), Žiga Kastelic, Arne Oblak, Bine Judež, Jure Selan, Šturm Matic, Fink Enej, Udovič Val, Hrovatič Marcel, Pelko Jaša in Vrhovec Val.

V prvi tekmi se je ekipa Krke II pomerila z vrstniki iz Kočevja, ki so na turnirju nastopili kot favoriti. Svojo vlogo so upravičili in suvereno dobili obe tekmi na turnirju; najprej so premagali domačo Krko I z rezultatom 2:0 (8, 8) in nato še ekipo Triglav iz Kranja prav tako 2:0. Z dvema zmagama so osvojili tudi prvo mesto na turnirju. V tej tekmi, ki je bila očitno še prezgodaj za mlajše odbojkarje Krke, ki so se po igrišču premikali bolj po polžje in zaspano, so igralci Kočevja posledično hitro dosegali točke. Nekaj točk je bilo sicer atraktivnih, ko je Drobnič iz Kočevja nekajkrat lepo in močno udaril žogo, vendar je v obrambi zadela ravno Laknarja, ki se ni ustrašil močnih udarcev in v obrambi le teh še posebej užival. Kljub temu, da mlada ekipa Krke ni dosegla veliko točk, se v času trajanja tekme vsaj uspeli »nazehati« in prebuditi zaspana telesa.

Če so bili Krkaši proti Kočevju nemočni, je bila ekipa Triglava po kvaliteti bolj primerljiva. Glede na prvo tekmo je trener Jernej Rojc po videnem pristopu igralcev v prvi tekmi in prikazani kvaliteti spremenil obe četvorki s ciljem enakovrednosti in kompatibilnosti.

V prvem nizu proti Kranju so začeli kapetan Laknar, Selan, Kastelic in Oblak. Igralci na igrišču so pokazali borbeno predstavo in bili v napadalnih akcijah uspešni. Nekaj napadov je bilo tudi z napadalnim udarcem, večina pa še vedno izvedenim v skoku z zgornjim odbojem. Izkazali so se predvsem pri sprejemu servisa, kjer sta z odlično tehniko izstopala Oblak in Laknar. Selan je odlično in zanesljivo serviral ter pogumno napadal. Tudi igralci na klopi so se prebudili in se veselili ter spodbujali svoje soigralce na igrišču, ki so prvi niz dobili z 25:13. Pozitivna energija se je prenesla tudi na postavo za drugi niz: Vrhovec, Pelko, Judež in Šturm so na igrišče stopili veselo in nadaljevali v enakem ritmu kot igralci v prvem nizu. Ob dobri igri sta priložnost za igro dobila tudi Hrovatič in Udovič. Tudi spremenjena ekipa je nadaljevala v enakem ritmu in tekmo zaključila z enakim rezultatom kot njihovi predhodniki v prvem nizu s 25:13.

Z zmago nad Triglavom je Krka II skupaj z zmagovalci turnirja iz Kočevja napredovala na naslednji, 2. turnir za mesta, ki bo že 14. 4. 2018.

MOK