V Krki so tudi na 12. srečanju s sponzoriranci posebno pozornost namenili mladim talentom. Med mladimi, uspešnimi posamezniki na športnem in glasbenem področju, starimi do 18 let, ki so jih predlagali klubi in društva, so to pot izbrali 3 izjemne posameznike, ki so jim podelili Krkino priznanje talent leta 2017.

Dogodka se je udeležilo 180 predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 110 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev. Letos so posebno pozornost namenili tudi pomenu znanja. Skozi pogovor z lokalnima športnikoma in glasbenico so mladim približali, kako dosegati vrhunske rezultate in hkrati usklajevati naporne in številne treninge ter šolske oz. službene in druge obveznosti.

Iz Krkinih klubov in društev je prišlo veliko utemeljenih prijav (Iz vrst Moškega odbojkarskega kluba Krka je bil za najtalenta predlagan Aljoša Kafol), ki kažejo na velik potencial mlade generacije. Krkina komisija za izbor talenta leta se je zato odločila, da vsem prijavljenim podeli priznanja za uspešnost na tekmovanjih, za spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju, strpnosti in za dejavno predstavljanje sponzorja. Prejeli so jih:

Žan Bracovič, Nogometni klub Krka,
Ajda Burgar, Ženski košarkarski klub Krka Novo mesto
Tilen Cvetko, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto,
Neža Erpič, Gimnastično društvo Novo mesto,
Aljoša Kafol, Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto,
Sara Kotnik, Ženski odbojkarski klub Novo mesto,
Brina Kren, Kulturno društvo pihalni orkester Krka,
Mia Lavrih, Golf klub grad Otočec Novo mesto,
Boštjan Murn, Kolesarski klub Adria mobil Novo mesto,
Erin Novak, Ženski rokometni klub Krka Novo mesto,
Denis Pintol, Nogometni klub Krka,
Vita Prijanovič, Gimnastično društvo Novo mesto,
Vid Rajh, Moški rokometni klub Krka,
Matevž Šuštaršič, Atletski klub Krka,
Domen Žur, Nogometni klub Krka.

Priznanje za Aljošo je prevzel Jaka Pavlin. Dogodka so se kot predstavniki kluba udeležili še Aleš Hvala, Gorazd Kosmina, Domen Šetina, Aljaž Fink in Žiga Kastelic.

Glede na razpisane pogoje je Krkina komisija potrdila 18 predlogov za naj talent leta 2017. Ker gre za izjemne posameznike z vrhunskimi dosežki, so se člani komisije odločili, da letos podelijo kar tri priznanja talent leta 2017, in sicer dve priznanji za dosežke na športnem in eno priznanje za dosežke na kulturnem področju. Talenti leta 2017 na športnem in glasbenem področju so tako:

  • Vid Dobrovoljc iz Šahovskega društva Krka Novo mesto
  • Tjaša Remec iz Glasbene Šole Marjana Kozine Novo mesto
  • Iris Zoran iz Kegljaškega društva Krka Novo mesto

Podrobnosti z dogodka lahko v Krkinem sporočilu za javnost.