Mlajši člani Krka II so v soboto, 31. 3. 2018, v OŠ Bršljin skoraj preprečili gostom iz Škofje Loke, da v zadnjem krogu 3. državne odbojkarske lige zahod osvojijo 2. mesto.

Prva postava Krke, Fran Berkopec, Benjamin Gašpar, Tadej Mohorčič, Tim Peterlin, Mark Pečnik, Leon Gorše in Domen Šetina, se je v prvih treh nizih pogumno in borbeno postavila po robu igralcem Lubnika iz Škofje Loke. V prvem nizu si nobena od ekip ni ustvarila višje prednosti od dveh točk. Niz se je končal šele v podaljšku, kjer so svoje priložnosti za presenečenje izpustili prav veliko manj izkušeni domači mladi igralci. Po 26 minutah je bilo 27 : 25 za Lubnik.

V drugem nizu je pri domačih zatajila organizacija napada – 4 : 1 za Lubnik. Po napadih prek razpoloženega Pečnika je Krka izenačila na 6. točki, toda z zavoro v smislu štirih zgrešenih začetnih udarcev se razmerje ni spremenilo. Ko je Lubnik odlično izvedel nekaj kontra napadov kot posledica slabše organizacije napada Krke prek nezaustavljivega Malnarja, je pri vodstvu Lubnika z 12 : 8 odmor vzel domači trener Andrej Prah. Po odmoru je Lubnik povišal na 16: 11. Po tehničnem odmoru je Lubnik še povedel na 17 : 12. Ko je že kazalo, da se bodo domači igralci predali, je prišlo do preobrata: celotna šesterka je bolje odigrala v vseh elementih igre (bloka Frana in Mohorčiča, napadi Goršeta, Pečnika in Šetine, obrambe prav vseh igralcev, odlično izvajanje začetnih udarcev Goršeta, Šetine in Berkopca) ter tako najprej ujela nasprotnike na 20. točki, ter po odmoru Lubnika pri 22 : 22 še povedla s 23 : 22. Lubnik je odgovoril z dvema točkama – 24 : 23, ko pa je izenačil Gorše z napadom, so domači igralci ponovno izsilili podaljšek. Ta je bil zelo dolg, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti za zmago niza toda tokrat je bila športna sreča na strani Krke – 30 : 28 po 31-tih minutah.

Začetek tretjega niza so odlično začeli domačini, ki so povedli s 6 : 2, toda prav to lahko vodstvo je šesterko domačih preveč sprostilo ter z nekaterimi neizsiljenimi napakami omogočili znova neodločeno nadaljevanje. Po izenačenju na 6 : 6 so imeli prisotni gledalci priložnost videti kvalitetno predstavo obeh ekip z malim številom napak. Do 21. točke si tako nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. V končnici so Krkaši odigrali nato dovolj zbrano in natančno, da so niz dobili s 25 : 22 ter si tako zagotovili točko zaradi dveh dobljenih nizov.

V primeru poraza Lubnika bi se lahko zgodilo, da bi igralci Lubnika izgubili drugo mesto, zato so se še posebej potrudili v nadaljevanju. Z dobro merjenimi začetnimi udarci so oba sprejemalca Krke, Goršeta in Pečnika, v začetku niza »poservirali« – 8 : 1. Tudi v nadaljevanju pri šesterki Krke ni bilo več žara, ki je pripomogel k uspešni igri v prvih treh nizih. Aljaž Fink je pri 10 : 4 za Lubnik zamenjal na korektorskem mestu Tadeja Mohorčiča. Aljaž je s svojo dobro in učinkovito prikazano igro in pristopom preostalim soigralcem na terenu vlil novega športnega upanja, toda igralci Lubnika tokrat s svojo natančnostjo pri sprejemanju ter organizaciji in izvedbi napadov niso popustili ter niz pripeljali uspešno do konca – 25 : 16.

Tudi v odločilnem 5. nizu so igralci Lubnika nepopustljivo izkoriščali slabšo organizacijo napadov Krke tako, da so se bolje postavili v bloku in obrambi ter niz dokaj lahko dobili s 15 : 8, tekmo pa po napornih dveh urah s 3 : 2 v nizih.

Mlade igralce Krke velja pohvaliti za prikazano igro, željo po uspehu in izkazano željo po izboljšanju ekipne igre in igre vsakega posameznika. Državno prvenstvo so tako mlajši člani končali na 8. mestu.

MOK

Povezave