V tekmi petega kroga zelene skupine 1. DOL za moške sta se v Kranju pomerila domači Triglav in Krka iz Novega mesta. Gostitelji so slavili po treh odigranih nizih, do zmage pa jih je  s 13 točkami popeljal kapetan Bregant.

1. DOL, zalena skupina, 5. krog
Triglav Kranj – Krka
3:0 (26, 22, 15)

Športna dvorana Planina, 7.april 2018, 5. krog zelene skupine 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Miklošič (Maribor) in Seifried (Maribor).
Triglav Kranj: Bošnjak, Tučen, Bežek 1, Toman (L), Kos 12, Beravs, Bregant 13, Mali 10, Jenko 10, Maček, Kök 3, Rezar 4. Trener: Sašo Rop.
Krka: Ožbalt (L), Erpič G. 7, Vrhovšek 15, Kosmina 6, Borin (L), Erpič U., Kafol, Pucelj 1, Bregar 5, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 9, Dimič. Trener: Jože Časar

Začetek tekme je bil izenačen, čeprav sta ekipi točke osvajali v serijah, predvsem po zaslugi neugodnih float servisov in dobrega bloka. Kranjčani so po prvem tehničnem odmoru prišli do vodstva 9:6. Sledila je serija gostov, ki jih je Turk popeljal v vodstvo z 10:9. Ko so Kranjčani naredili še dve napaki – slaba podaja in napaka Kosa v napadu, so gostje prišli do prednosti 12:10. Kranjčani so z dobrim blokom in zelo razpoloženim Jankom Bregantom v napadu pri drugem tehničnem odmoru ponovno vodili za točko. Po napaki Bregarja v napadu je Časar prekinil serijo Triglava z odmorom. Po odmoru so v napadu začeli ponovno grešiti domači in omogočili Dolenjcem izenačenje na 19. točki. Premajhna zbranost na servisu je enostavno onemogočala, da bi v končnici domači pobegnili. Še več, gostje so z asom Erpiča izenačili na 22:22, sedaj je odmor vzel domači trener. Prvo zaključno žogo je po daljši izmenjavi Triglavu priigral Bregant. Časar je z drugim odmorom zmedel domače, ki niso izkoristili zaključne žoge. Rezultatsko prednost so si nato za kratko priborili Novomeščani, pobudo in rezultatski bonus je Kranjčanom še enkrat priigral kapetan Bregant (v prvem nizu je imel kar 73% odstotni izkoristek napada), niz pa zaključil z blokom Turku Aleš Kök.

V drugem nizu so takoj do prednosti prišli Krkaši, saj so Kranjčani zmedeno kombinirali v napadu. Sašo Rop je s time-outom umiril domačo ekipo in do prvega tehničnega odmora so domači z zelo borbeno in predvsem čvrsto igro v napadu prišli do vodstva za točko. Nadaljevanje je bilo izenačeno, nobena od ekip ni uspela priti do višje prednosti, po bloku Maliju, ki je bil posledica zelo dobrega servisa Bregarja so gostje odšli s prednostjo točke na drugi tehnični odmor. Po odmoru je Miha Bežek zamenjal Roka Rezarja na servisu in poskrbel za preobrat. Z odmorom je pri 18:16 posegel v dogajanje Jože Časar. Novomeška ekipa, ki ji je vsak niz zelo pomemben v boju za obstanek, ni popuščala in se je z blokom Erpiča ponovno približala na točko zaostanka. Rop je reagiral z odmorom, ki je imel za posledico napako Turka pri servisu in Kosmine v napadu. Zdaj je fante na pogovor poklical ponovno Časar.  Z asom Malija so Kranjčani ušli na 4 točke prednosti, a niz še ni bil odločen, z dvema točkama so Dolenjci izničili dve zaključni žogi Kranjčanov, tretjo pa je izkoristil Gal Timotej Kos za vodstvo domačih 2:0.

V tretjem nizu je Triglav nadaljeval z dobro igro v napadu, Krka pa je naredila nekaj nerazumljivih napak v napadu. Nerazpoloženega Kosmino je zamenjal Renko. Dva neubranljiva servisa Jureta Jenka sta Kranjčane pripeljala do prednosti 7:2. Nezbranost napadalcev Krke – izjema je bil v tem obdobju edino Ivan Vrhovšek – je Triglavu omogočila višanje vodstva, dokler se Dolenjci v napadu vendarle niso popravili. Pred drugim tehničnim odmorom je z asom postavil izid na 16:8 Jure Jenko. Ko enkrat gre potem gre vse – tako se je dogajalo tudi Triglavu po odmoru, saj jim je uspevalo tako rekoč vse. Časar je poizkušal s time-outom ustaviti nalet Kranjčanov, a mu to ni najbolje uspelo. Pri 21:11 je bil niz in s tem tudi tekma odločena.

(vir: triglav/odbojka.si)

Do konca sezone tako odbojkarje loči le še ena, izjemno pomembna tekma. Glede na to, da se Krkaši nahajajo na zadnjem mestu (enako število točk kot GEN-I Volley, toda slabše razmerje dobljenih/izgubljenih nizov) in so trenutno v položaju za izpad iz 1. lige, bo zadnjem krogu za obstanek nujno pomembna zmaga ali pa vsaj tesen poraz, seveda v primeru, da GEN-I Volley ne bo povečal bere svojih točk.

1. DOL, zelena skupina, 6. krog (petek, 13. april):
Krka – Črnuče
GEN-I Volley – Triglav Kranj

Vabljeni torej v petek, 13. aprila ob 20. uri, v športno dvorano Marof. Se vidimo!

Povezave